Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det är en pressad Wenger som tar sitt lag till Madejski Stadium.

Inför Reading - Arsenal

sön 16 dec 2012 kl 17:56

Aldrig tidigare har Arsene Wenger varit så ifrågasatt och pressad som tränare för Arsenal. I veckan har dock fransmannen försökt se situationen ifrån den ljusa sidan.

När Sverige tog VM-brons i fotboll 1994, när terrorattacken mot World Trade Center inträffade och när Arsenal vände 0-4 till 7-5 mot Reading i ligacupen 2012. Det är tillfällen då nog alla vet exakt vart man befann sig. För förra mötet lagen mellan går till historien som en bragdvändning, även om Arsenals första del av matchen var en av de sämre som presterats.
Då hette en av matchvinnarna Marouanne Chamakh. Imorgon är det inte ens säkert att marockanen får plats på bänken då Arsenals skadeläge börjar ljusna. Till morgondagens match kan den franske duon Laurent Koscielny och Olivier Giroud vara tillbaka, samtidigt som inga nya skador är att rapportera ifrån veckans pinsamma nederlag mot Bradford.

Reading, som såklart inte spelade någon ligacup i veckan, kommer närmast från match mot Sunderland på bortagräs. En match där man fullkomligt blev pulvriserat och förlorade med hela 3-0. Reading är för övrigt otroligt formsvagt och har förlorat sina fem senaste matchen i ligan.
Hemmalaget har en mindre smickrande jumboplats i tabellen och har haft en otroligt svag inledning på säsongen. Man har endast spelat till sig nio poäng och tränare Brian Mcdermott är med största sannolikhet en förlust mot Arsenal ifrån att få fira jul som arbetslös.

Sedan förlusten mot Bradford har blickfånget varit på Arsène Wenger. Fransmannen har blivit väldigt kritiserad på grund av dåligt resultat. Wenger har försökt lyfta fram att laget fortfarande har en position i ligan med nära avstånd till topp fyra, att man är ett sammansvetsat lag med goda kvalitéer och att man är vidare i Champions League. (Ja jag började också somna ...)

Upp till bevis. Två lag med knäckt självförtroende. Matchen imorgon är av största vitalitet, som alla andra.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal matchade en stark elva mot Bradford. Men man fick inga nya skador. Olivier Giroud och Laurent Koscielny är antagligen med i truppen. Theo Walcott är tveksam. Klart är att Abou Diaby (inte tillbaka innan jul), André Santos och Lukasz Fabianski missar matchen.

READING: För omväxlingens skull så möter Arsenal ett lag där det om möjligt ser värre ut för. Reading har haft problem med skador under säsongen och har flera namn osäkra inför måndagens match. Jason Roberts, Pavel Pogrebnyak, Hal Robson-Kanu och Jimmy Kebe har alla dragits med skador men kan bli tillgängliga till matchen. Alex McCarthy, Sean Morrison och Jem Karacan missar dock matchen.

STATISTIK

Av de tio senaste tävlingsmatcherna lagen emellan har Arsenal vunnit samtliga, däribland fyra matchen i ligaspelet.

Reading har börjat med nio inspelade poäng på de sexton inledande matcherna. Det är 8 poäng mindre än förra gången man var i Premier League, och den säsongen åkte man ur.

Hemmalaget har förlorat sina fem senaste matcher i ligan.

Senast Arsenal vann en bortamatch i ligan var mot Liverpool den andra september.

Arsenal har endast släppt sex bollar förbi sig under andra halvlek under årets ligaspel.

MÖJLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Per Mertesacker, Kieran Gibbs
Mittfält: Mikel Arteta, Santi Cazorla, Jack Wilshere
Anfall: Tomas Rosicky, Olivier Giroud, Lukas Podolski.
Avbytare: Vito Mannone, Carl Jenkinson, Laurent Koscielny, Francis Coquelin, Alex Oxlade-Chamberlain, Gervinho, Aaron Ramsey

READING

Målvakt: Federici
Försvar: Cummings, Mariappa, Pearce, Shorey, McCleary
Mittfält: McCleary, Leigertwood, Hunt, McAnuff,
Anfall: Le Fondre, Pogrebnjak

Avbytare: Taylor, Robson-Kanu, Tabb, Guthrie, Samuel, Harte