Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal har revansch att utkräva på Swansea.

Inför FA-cupen: Swansea - Arsenal

ons 9 jan 2013 kl 16:40

Arsenal har gått som en berg- och dalbana under säsongens gång. Storvinster har blandats med låga bottennapp. Ett av bottennappen kom mot just Swansea som skrällde på Emirates Stadium när man vann med 2-0 för lite mer än en månad sedan. Är det dags för revansch eller kommer man att förlora mot ett högtflygande Swansea?

The Gunners har kommit igen under december månad och bl.a. vann man fyra ligamatcher i rad. Nu är man i högsta grad med i racet om den åtråvärda fjärdeplatsen. I cuperna har det dock gått lite sämre. Man övertygade inte i sin Champions League-grupp och slutade tvåa bakom Schalke 04. I Capital One Cup blev man utslagen av League Two-laget Bradford. Nu är det dags för FA-cupen och Swansea hemma på Liberty Stadium är minst sagt ingen lätt uppgift.

The Gunners är relativt skadefritt och åker till Wales med en stark trupp. Swansea är dock även dem skadefria och kan ställa upp med sitt bästa möjliga lag. Senast lagen möttes i FA-cupen vann Arsenal. Året var 1968. 45 år senare är det nu dags att mötas igen i FA-cupens tredje omgång. Låt oss hålla tummarna för att Arsenal hittar tillbaka till gamla takter och ger igen för förlusterna i ligan.

Come on you Gunners!

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal tampas bara med fem stycken skador och som tur är saknas inga nyckelspelare. Vito Mannone och Emmanuel Frimpong är bägge borta ett tag till medan Andre Santos och Mannones målvaktskollega Lukasz Fabianski saknas även dem. Sist men inte minst är Abou Diaby fortsatt skadad.

SWANSEA Swansea är väldigt skadefritt och den ende spelaren man saknar är långtidsskadade vänsterbacken Neil Taylor som först är tillbaka i maj månad. Utöver det är det ett skade- och avstängningsfritt Swansea.

STATISTIK

Det här kommer att bli den fjärde gången Swansea möter Arsenal i FA-cupen. Senast lagen möttes var dock 1968. Swansea vann det första mötet 1962 men har sedan dess förlorat de två senaste.The Jacks har vunnit de två senaste Premier League-matcherna mot Arsenal. Det blev 3-2 hemma på Liberty Stadium förra säsongen medan man vann med 2-0 på Emirates för bara ett par veckor sedan.

Swansea har mött lag från samma division nitton gånger i FA-cupen. Laget har dock bara vunnit fyra av dessa nitton matcher.
Senaste gången Arsenal misslyckades med att kvalificera sig för den fjärde rundan i FA-cupen var så länge sen som 1996.

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Santi Cazorla, Mikel Arteta, Jack Wilshere.
Anfall: Alex Oxlade-Chamberlain, Theo Walcott, Lukas Podolski.
Avbytare: Jamie Shea, Francis Coquelin, Olivier Giroud, Aaron Ramsey, Per Mertesacker, Tomas Rosicky, Andrej Arsjavin.

SWANSEA

Målvakt:Michel Vorm.Försvar: Angel Rangel, Ashley Williams, Chico, Ben Davies.
Mittfält:Wayne Routledge, Leon Britton, Miguel Michu, Jonathan De Guzman, Pablo Hernandez.
Anfall: Danny Graham.
Avbytare: Gerhard Tremmel, Nathan Dyer, Garry Monk, Itay Shechter, Dwight Tiendalli, Sung-Yeung Ki, Kemy Agustien.