Medlemmar: 6062 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger säger att förhandlingarna med Walcott går bra.

Wenger om transferfönstret och Walcott

mån 14 jan 2013 kl 12:00

Arsene Wenger höll idag i sin sedvanliga presskonferens och pratade om att inte spendera större summor pengar i januari och gav en positiv uppdatering om Walcotts kontraktsförhandlingar.

Fakta

Namn: Theo Walcott
Född: March 16, 1989, Middlesex
Position: Striker
Tröjnummer: 14
Tidigare klubb: Southampton
Kom till Arsenal: January 20, 2006

Att Arsenal sällan köper spelare för stora summor känner de flesta till, men trots det är det många som drömmer om kanonvärvningar under både sommar- och vinterhalvåret. Den här säsongen har man knappast imponerat och ligger först på en sjätteplats. Trots det verkar Wenger inte vilja spendera större summor pengar i januari.
- Du är alltid pressad till att köpa nya spelare i England. Man tror att varenda problem kommer att lösa sig bara för att man köper en ny spelare. Det finns många andra sätt att lösa problem som uppstått i en klubb. Det handlar om att få tillbaka skadade spelare, få alla fokuserade och motiverade.

Det är ord som säkerligen irriterar många fans, men sanningen är att senast Arsene öppnade plånboken för en bra spelare under januari var i början av 2009 då Andrej Arsjavin värvades för cirkus £15 miljoner (160 miljoner kronor). Och innan dess får man gå tillbaka till köpet av José Antonio Reyes i januari 2004.
- Vi har inga problem med spelare som vill komma till Arsenal. Jag skulle vilja ge er min telefon i 24 timmar och ni skulle märka av det. Har vi råd att köpa dem? De flesta av dem - ja. Några av dem - nej. Har du råd att köpa Lionel Messi idag? Nej, men 90% av spelarna har vi råd med.

Många Arsenal-supportrar vill se flera värvningar under månadens gång, men det verkar utebli om man får tro Wenger.
- Om du tittar på vår trupp är den ganska komplett. Vi jobbar fortfarande för fullt på transfermarknaden, men vi vill inte köpa mediokra spelare. Vi vill bara hitta exceptionella spelare och för tillfället har vi inte hittat några.

Fransmannen fortsätter med att bringa goda nyheter om kontraktsförhandlingarna med Theo Walcott.
- Vi befinner oss i ett bra läge, men i detta läge, när ingenting är påskrivet, är man väldigt försiktig. Jag är optimistisk om att vi får en positiv upplösning. Vi gör långsamma framsteg i diskussionerna.

Sist men inte minst uttalade sig Wenger om dagsformen.
- Vi känner till att det är en vital period vi går in i. Vi har spelat bra, men vi saknar fortfarande lite självförtroende. Jag tror vi kan komma att bli mycket farliga om vi får mer självförtroende. Vi är inte långt ifrån det, men jag känner att vi borde få ett till bra resultat i en stormatch för att vi skall tro på vår egen styrka.

På söndag eftermiddag väntar Manchester City hemma på Emirates. Alla håller nog tummarna för en vinst, inte minst Arsène Wenger som inte verkar tveka på en positiv säsongsavslutning.