Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tycker RvP är en av världens bästa anfallare.

AW: RvP bakom Uniteds framgång

lör 12 jan 2013 kl 12:47

I somras gick Robin van Persie till gamla ärkerivalen Manchester United efter åtta år i Arsenal. Nu menar Wenger att det var uppenbart att United skulle ligga i topp efter värvningen av holländaren.

Det blev 277 A-lagsmatcher, 132 mål och 62 assists i Arsenal innan Robin van Persie hade fått nog. Han ville vinna titlar och beslutade sig för att lämna det som hade varit hans hem i åtta år. Hela sanningen bakom övergången kommer supportrarna nog aldrig få veta, men i dagarna har Arsene Wenger berättat att Ferguson personligen ringde honom.
- Jag höll flera professionella samtal med Alex Ferguson. Jag kommer att berätta resten en annan dag.

Arsene fortsätter att prata om holländarens fantastiska start i Manchester United.
- Du vet att Manchester United kommer att ligga i topp när man säljer Robin van Persie till dem. Robin är en av de bästa anfallarna i världen och han kommer att göra många mål för dem. Om han hade gått till Manchester City hade han bara varit en i mängden av anfallare i världsklass.

Hittills har holländaren gjort 20 mål för Manchester-laget och fler lär det bli enligt Wenger.
- Robin peakar i sin karriär. Han har ett massivt självförtroende i sina kvalitéer och känner till spelet väl. Han är mer tålmodig idag än han var fem eller sex år sedan. Ibland ser du knappt till honom i 20 minuter eller mer, men när han väl får chansen vet du att han kommer att ta den. Förr brukade han alltid springa tillbaka och hjälpa till på mittfältet, men nu stannar han kvar på topp och använder sin "killer-instinkt".

Många Arsenal-supportrar sörjer fortfarande förlusten av van Persie och i slutet av april kommer han att gästa Emirates för första gången sedan han lämnade Arsenal. Räkna med ett hett möte.