Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tuff match väntar Arsenal.

Inför: Arsenal-Manchester City

sön 13 jan 2013 kl 13:30

På söndag tar Arsenal emot de engelska mästarna från Manchester i ett hett möte på Emirates Stadium i ligan.

Vårt kära Arsenal kliver i helgen in i ett tufft spelschema med många matcher precis som det brukar vara i januari. Manchester City väntar på hemmaplan och man kommer till spel med ett lag som är väldigt skadefritt och i hyfsad form. Trots att många var besvikna efter Swansea-matchen måste man ändå säga att det är starkt att åka upp till Wales, göra två mål och få till ett omspel. Inte alla lag klarar det, fråga bara Chelsea. Förhoppningsvis är laget i samma målglada form som senast man spelade hemma på Emirates då man gjorde hela sju mål på Newcastle.

Manchester City däremot har inte ett lika bra skadeläge inför matchen då man kommer att komma till spel utan de viktiga pjäserna, Sergio Agüero och Yaya Touré. Det ryktas även om att Mario Balotelli inte kommer att spela då han dels varit i bråk med tränaren, Mancini och spelat med Citys reservlag. Självklart ska man inte underskatta de på något sätt ändå för de kommer från tre raka vinster och ligger just nu på andraplats, sju poäng bakom United och man är i stort poängbehov.

Samma möte förra säsongen slutade på ett fantastiskt sätt då Mikel Arteta satte 1-0 i den 87:e minuten och Emirates Stadium exploderade. Årets match kommer säkert att sluta på liknande vis, Arsenal kommer äga mycket boll och det gäller att ta till vara på de chanser som uppstår samtidigt som det blir viktigt att sätta försvarsspelet som sett sådär ut på sistone.

COME ON YOU GUNNERS!

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Inga nya skador att rapportera om efter Swansea-matchen men däremot så ser det ut som ett antal spelare börjar närma sig comeback. Olivier Giroud testas under lördagen och har en 50:50 chans att kunna spela. Santos, Diaby och Frimpong spelade i veckan med U21-laget och närmar sig en comeback. Fabianski håller fortfarande på med sin rehabilitering för foten och han beräknas vara tillbaka i början av februari.

MANCHESTER CITY: City har en längre skadelista. De kommer tvingas klara sig utan båda nyckelspelarna Sergio Agüero och Yaya Touré. Även Maicon, Kolarov, Richards och Rodwell dras med skador och kommer missa matchen.

STATISTIK

I de fem senaste mötena lagen emellan har det delats ut totalt fyra röda kort.
City har inte lyckats göra mål på Arsenal de fem senaste gångerna man spelat mot varandra på Emirates Stadium i Premier League.
Gästerna från Manchester har bara släppt till totalt 56 skott på eget mål under den här säsongen och det är det bästa facit i ligan.
Totalt har Arsenal denna säsong släppt in tolv mål efter individuella misstag i laget vilket är mer än något annat lag.
The Gunners har endast dragit på sig sjutton gula och ett rött kort på de 20 senaste ligamatcherna vilket är det bästa facitet i ligan.
Arsenal har missat de tre senaste straffarna man fått då man spelat City. Den första var det berömda missförståndet mellan Pires och Henry när man försökte sig på en variant.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Santi Cazorla, Mikel Arteta, Jack Wilshere.
Anfall: Alex Oxlade-Chamberlain, Theo Walcott, Lukas Podolski.
Avbytare: Vito Mannone, Francis Coquelin, Olivier Giroud, Aaron Ramsey, Per Mertesacker, Tomas Rosicky, Andrej Arsjavin.

MANCHESTER CITY

Målvakt: Joe Hart.
Försvar: Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Joleon Lescott, Gael Clichy.
Mittfält: James Milner, Gareth Barry, David Silva.
Anfall: Carlos Tevez, Edin Dzeko, Scott Sinclair.
Avbytare: Pantilimon, Kolo Touré, Nastasic, Garcia, Razak.