Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sånt här vill vi gärna se igen.

Inför: Arsenal - Liverpool

tis 29 jan 2013 kl 22:26

Arsenal har endast en seger på de fyra senaste ligamatcherna. Nu gäller det för Londonlaget att verkligen gå för tre poäng mot Liverpool för hänga kvar i kampen om CL-platserna.

På onsdagskvällen tar Arsenal emot Liverpool hemma på Emirates Stadium. Londonlaget har inte den bästa formen i ligan men i den senaste tävlingsmatchen blev det seger när Brighton besegrades i FA-Cupen i helgen. Under resterande delen av säsongen har Arsenal inte har råd med många poängtapp om laget ska hänga kvar i kampen om de åtråvärda Champions League platserna. Laget ligger för närvarande på en 6:e plats i tabellen där Everton ligger strax ovanför.

Liverpools säsong har länge sett ut att bli ännu ett fiasko men under den senaste perioden av säsongen har laget sakta men säkert börjat klättra i tabellen och är vid vinst ikapp Arsenal poängmässigt. Laget fortsätter dock att blanda och ge och åkte snöpligt nog ut ur FA-Cupen i helgen efter förlust mot Oldham.

Matchen är på många sätt otroligt viktig för bägge lagen då en vinst kan visa att man verkligen ska slåss om CL-platserna hela vägen in i mål och där en förlust kan skapa ett mentalt jobbigt läge för laget. Mycket talar för att det blir en öppen match där bägge lagen verkligen försöker att gå för vinsten. Förhoppningsvis drar Arsenal det längsta strået.

COME ON YOU GUNNERS!

MATCHFAKTA

ARSENAL - LIVERPOOL
Onsdag 13-01-13 20:45
Arena: Emirates Stadium
Premier League
TV: Viasat fotboll/HD

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Thomas Vermaelen har återhämtat sig från sin skada och förväntas vara tillgänglig för spel mot Liverpool. Osäkert om Wenger väljer att starta med belgaren på plan eller inte. Inte tillgängliga i Arsenal p.g.a. skada är: Francis Coquelin, Mikel Arteta och Lukasz Fabianski.

LIVERPOOL: Jose Reina förväntas göra comeback mellan stolparna då han har återhämtat sig från skada. Jose Enrique är förmodligen tillgänglig för spel men förväntas inte starta. Martin Kelly är fortfarande inte tillgänglig p.g.a. en långtidsskada.

STATISTIK

Arsenal har endast en vinst på de fyra senaste matcherna i Premier League.

Theo Walcott leder Arsenals interna skytteliga med 17 gjorda mål.

Luis Suarez leder Liverpools interna skytteliga med 21 gjorda mål.

Liverpool har förlorat tre av deras fem senaste bortamatcher i ligan.

Både Arsenal och Liverpool har i ligaspelet släppt in färre mål än ligaledarna Manchester United.

Förra säsongens möte på Emirates lagen emellan vann bortalaget med 0-2.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Per Mertesacker, Kieran Gibbs
Mittfält: Santi Cazorla, Aaron Ramsey, Jack Wilshere
Anfall: Theo Walcott, Olivier Giroud, Lukas Podolski

LIVERPOOL
Målvakt: Reina
Försvar: Wisdom, Skrtel, Agger, Johnson
Mittfält: Allen, Gerrard, Lucas
Anfall: Suarez, Sturridge, Sterling