Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olsson spelade hela matchen när U18-laget slog ut Fulham.

Arsenal vidare i FA Youth Cup

ons 30 jan 2013 kl 14:55

Arsenal U18 tog sig under tisdagen vidare till den femte rundan av den prestigefyllda turneringen, FA Youth Cup, efter seger hemma mot Fulham.

Efter att detta möte blivit uppflyttat ett antal gånger om kunde matchen ändå till slut bli av under tisdagskvällen. Anthony Jeffrey gav Arsenal ledningen tidigt i matchen och det dröjde till den 50:e matchminuten innan kvitteringen kom från Fulham. Deras mål gjordes utav det 17-åriga, svenska ungdomsproffset, Muamer Tankovic från IFK Norrköping. Han är en nära vän till vårt framtidshopp i Arsenal, Kristoffer Olsson. Matchen skulle gå till förlängning och där avgjorde Austin Lipman till Arsenals fördel.

Tränaren, Steve Gatting gjorde endast en förändring i det lag som tidigare slagit ut Newcastle ur turneringen. Serge Gnabry kom in istället för Jon Toral. Arsenal inledde denna match i ett högt tempo med snabbt anfallsspel och mycket rörelse. Det skulle löna sig då man redan efter nio minuters spel satte ledningsmålet. Jack Jebb fick bollen centralt inne på Fulhams planhalva, tog med sig den framåt och serverade sedan Anthony Jeffrey som behärskat satte bollen i nät.

Det var just från Arsenals högerkant med Jeffrey och Hector Bellerin i spetsen som man skulle skapa det mesta. Efter tjugo minuters spel kombinerade de båda med varandra innan Jeffrey svepte in ett inlägg som möttes av Jebb som droppade ner bollen till Serge Gnabry som gick på avslut. Skottet räddades på mållinjen. Steve Gattings mannar fortsatte att trumma på och dominerade mycket av spelet. Precis innan paus tog sig Olsson ner till kortlinjen och spelade snett bakåt till Gnabry vars avslut blockerades och styrdes ut.

Gästerna hade tur att de endast låg under med ett mål när de gick in till pausvilan men man kom ut som ett helt nytt lag till den andra halvleken och kvitteringsmålet lät inte dröja på sig. Cauley Woodrow passade till svenske, Tankovic som befann sig strax utanför offensivt straffområde. Han tog emot bollen, tittade upp och placerade bollen i nät bakom Deyan Iliev. 1-1.

Fulham fortsatte att spela bra och skapade flera lägen. Bland annat ett där Hector Bellerin tvingades till en mycket viktig tackling på Hyndmann som annars kunnat springa helt fri mot mål. Serge Gnabry var i det här läget inne i en mycket bra period och hade två avslut på mål inom en kort tid. Han skulle dock få sig en smäll en stund senare som tvingade honom till ett byte med Alex Iwobi.

Matchen gick till förlängning, 2x15 minuter, och där var inte Arsenal sena med att återta ledningen. Austin Lipman hade kontroll på bollen utanför gästernas straffområde men hade flera försvarare framför sig så det såg inte ut att vara någon farlig situation men han tog en touch och avslutade sedan mellan en motståndares ben och in i det bortre hörnet.

Under slutskedet skapade Fulham ett antal lägen men Steve Gattings mannar redde ut det hela och är nu klara för femte rundan i FA Youth Cup. Där väntar antingen Port Vale eller Everton.

MATCHFAKTA

Arsenal-Fulham 2-1 (e.fl)
Mål: 1-0 Anthony Jeffrey (9), 1-1 Muamer Tankovic (50), 2-1 Austin Lipman (108).

Så spelade Arsenal:
Deyan Iliev - Hector Bellerin, Zac Fagan, Isaac Hayden, Brandon Ormonde-Ottewill - Alfred Mugabo (109), Jack Jebb, Kristoffer Olsson - Anthony Jeffrey (64), Serge Gnabry (76), Chuba Akpom.
Avbytare: Josh Vickers, Glen Kamara (109), Tarum Dawkins, Alex Iwobi (76), Austin Lipman (64).