Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Malagas vänsterback Nacho Monreal är klar för Arsenal.

Arsenal värvar Monreal

fre 1 feb 2013 kl 09:23

Precis före tolvslaget meddelade Arsenal att man signat Malagas spanske landslagsytterback Nacho Monreal.

Rykten om att Arsenal skulle värva en vänsterback tog fart på allvar efter det att Kieran Gibbs gick sönder mot Liverpool och vi tvingades se Andre Santos återigen göra en bedrövlig insats i den rödvita tröjan. Snacket om Nachos övergång från Malaga till The Gunners började redan på förmiddagen.
Och precis före midnatt annonserades värvningen på Arsenal.com.

Nacho Monreal är 26 och har gjort nio landskamper för de regerande världs- och Europamästarna.
Avtalet sägs vara på 4,5 år och spanjoren kostar omkring 8 miljoner pund att lösa och lönen ryktas ligga på £60 000 i veckan.

Arsene Wenger kommenterade övergången så här:
- Vi är mycket glada att Nacho valt att komma till oss. Vi har tittat på honom en tid nu och är verkligen nöjda med att övergången är klar. Han är en stark vänsterspelare med bra erfarenhet både på klubb- och landslagssidan. Han har bra teknik, har fina inlägg och är stark i luften. Han kommer att tillföra kvalitet.