Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vi behöver en seger när Stoke kommer på besök.

Inför: Arsenal - Stoke City

fre 1 feb 2013 kl 16:58

Arsenal fortsätter att jaga de åtråvärda Champions League-platserna, trots en sviktande form. På lördag är det bara vinst som räknas när Stoke City besöker Emirates Stadium.

I vanlig ordning fortsätter Arsenal att blanda och ge. Senast såg det länge ut att bli förlust hemma mot Liverpool, men två snabba mål i andra halvlek av Olivier Giroud och Theo Walcott såg till att The Gunners kunde knipa en poäng. Nu väntar ännu en hemmamatch mot ännu ett tufft motstånd.
Efter att Stoke City gick upp i Premier League 2008 har man befäst sin plats i ligan och aldrig varit i närheten av att åka ner igen.

Alla lag ogillar att spela borta mot Stoke och tar man en snabb titt på deras hemmafacit mot topplag är det väldigt imponerande. Nu är det dock hemma på Emirates som Arsenal skall försöka vinna mot laget från West Midlands. Förra säsongen var det inte långt borta ifrån att Stoke knep en poäng i norra London, men tack vare ett magiskt inhopp av Robin van Persie såg man till att vinna matchen. Nu är holländaren borta och frågan är vem som tar på sig rollen som ledare när Stoke skall besegras till varje pris.

Olivier Giroud är riktigt het och Theo Walcott fortsätter att leverera. Det är väldigt många som ser fram emot lördagens match, speciellt efter värvningen av vänsterbacken Naho Monreal. Man har helt enkelt inte råd att tappa fler poäng, men inget skulle göra en än mer förvånad som Arsenal-supporter. Vi får som vanligt hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Up The Arsenal!

MATCHFAKTA

ARSENAL - STOKE
Lördag 130202 kl 16.00
Arena: Emirates Stadium
Premier League
TV: Viasat Sport

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har för ovanlighetens skull en väldigt skadefri trupp (ta i trä!). Kieran Gibbs blir förvisso borta upp till fyra veckor, men bara Lukasz Fabianski och Francis Coquelin gör honom sällskap på skadelistan. Mikel Arteta och Thomas Vermaelen är friska, men osäkra på spel.

STOKE CITY: Stoke åker till London med nästan en helt skadefri trupp. Den enda förlusten är försvararen Marc Wilson som är tillbaka i spel först i slutet av nästa vecka. Däremot har man gjort klart med målvakten Jack Butland och försvararen Brek Shea.

STATISTIK

Arsenal har vunnit sina tio senaste hemmamatcher mot Stoke (gäller alla tävlingar). Sist Stoke vann borta mot Arsenal var 29 augusti 1981. Då blev slutresultatet 1-0 till Stoke.

The Gunners har gjort flest misstag (av alla Premier League-lag) som lett till ett mål, hela tretton stycken. Hela 50 mål har gjorts på Emirates Stadium den här säsongen - mer än på någon annan arena. Ifall matcher började i andra halvlek skulle Arsenal ligga tvåa i tabellen med 46 poäng, bara två poäng bakom Manchester City.

Stoke har tagit 30 poäng från deras 24 första ligamatcher den här säsongen. Det är exakt lika många poäng som de haft efter lika många omgångar under de tre föregående säsongerna. Stoke har spelat flest mållösa matcher i ligan - hela fem stycken. De har däremot släppt in hela femton mål under de fem sista matcherna jämfört med bara 14 i resterande nitton matcher.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Nacho Monreal.
Mittfält: Santi Cazorla, Mikel Arteta, Jack Wilshere.
Anfall: Theo Walcott, Olivier Giroud, Lukas Podolski.
Avbytare: Vito Mannone, Tomas Rosicky, Alex Oxlade-Chamberlain, Abou Diaby, Carl Jenkinson, Laurent Koscielny, Aaron Ramsey.

STOKE CITY

Målvakt: Asmir Begovic.
Försvar: Geoff Cameron, Ryan Shawcross, Robert Huth, Dean Whitehead.
Mittfält: Glenn Whelan, Steven Nzonzi, Charlie Adam, Matthew Etherington.
Anfall: Jonathan Walters, Peter Crouch.
Avbytare: Thomas Sörensen, Kenwyne Jones, Michael Owen, Matthew Upson, Andy Wilkinson, Ryan Shotton, Cameron Jerome.