Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger varnar för Blackburn.

Tränarsnack inför Arsenal v Blackburn

lör 16 feb 2013 kl 14:45

Arsene Wenger kommer inte att riskera Jack Wilshere - medan Rovers tränare Michael Appleton vill att hans spelare ska njuta av tillfället att möta ett bra lag.

Arsene Wenger öppnade presskonferensen inför FA-cupmötet med Blackburn Rovers med att prata om skadeläget i laget. Både Jack Wilshere och Laurent Koscielny är 50/50 att klara matchtestet medan Thomas Vermaelen ska vara redo att spela.
Fransmannen poängterade dock att han inte kommer att chansa med Jack Wilshere.
- Nej, det kommer vi inte att göra. Vi har resten av säsongen i åtanke plus vad som hänt med honom innan.

Kommer ni att spela med ett lag som mot Brighton där ni vilar några av de stora namnen?
- Vi kommer att spela med ett lag som är starkt nog för att slå Blackburn. Vi har bara stora namn i vår trupp.

Hur viktig är FA-cupen?
- För oss handlar allt om att vinna nästa match, och FA-cupen är viktig för oss. Vi är inne i en god period och vi vill att den fortsätter.

Blackburn är också inne i en bra period och har inte förlorat sedan annandagen och de kan gå in i matchen helt utan press, hur ser du på det?
- Så är det. Vi är favoriter och de har inget att förlora. De har en trupp full av Premier League-spelare. Därför är de farliga, men vi vill vinna den här matchen.

Blackburns tränare Michael Appleton vill inför mötet på Emirates Stadium fokusera på att hans spelare ska gå ut och njuta av matchen.
- Jag tror inte att våra spelare ska ha några problem att hantera matchen. Jag vill att vi ska ta tag i matchen och se till att vi får inflytande på planen så att de inte bara kan styra och ställa. Emirates Stadium är en fantastisk arena, jag har varit där många gånger, inte bara som tränare utan också för att scouta.

Blackburn har innan mötet med Arsenal slagit ut Bristol City och Derby County i de tidigare omgångarna av cupen.
Nu blir motståndet ett helt annat.
- Jag vill bara att vi ska gå ut och vara professionella på planen, säger Appleton.