Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere är en svår motståndare säger Schweinsteiger.

Schweinsteiger hyllar Wilshere

tis 19 feb 2013 kl 18:32

Tyske mittfältsstjärnan Bastian Schweinsteiger är imponerad av den unge engelsmannens framfart och superlativen är många när tysken beskriver Wilshere.

Bastian Schweinsteiger anses av många vara en av världens bästa på sin position. Den landslagsmeriterade tysken är en viktig kugge såväl i klubblaget Bayern München som i det tyska landslaget. En spelare som imponerat på Schweinsteiger är Arsenals Jack Wilshere, som tysken menar har någonting alldeles extra.
Inför mötet med Arsenal tar han tillfället i akt att hylla sin mittfältskollega.
- Om man tittar på Jack Wilshere kan man se att han är en fantastisk spelare. Han var borta på grund av skada under en lång tid men är nu tillbaka och visar hög kvalité. Jag tror inte att en spelare gör ett helt lag, men i hans position är han en av de bästa spelarna som finns, säger han.

Superlativen tar inte slut, utan Schweinsteiger fortsätter hylla Wilshere.
- Han är en väldigt svår motståndare. Vi kommer självklart försöka minimera hans inverkan på matchen men man får inte glömma att Arsenal är ett väldigt bra lag och har 10 andra mycket bra spelare.

Schweinsteiger menar även att Wilshere har några speciella egenskaper som gör honom till en mittfältare av hög kvalité.
- Jag tycker Jack Wilshere har ett väldigt bra rörelseschema, en dynamisk spelstil och en bra vänsterfot. Han har även en blick för hur han ser sina medspelare runt omkring sig. Dessa delar är hans främsta egenskaper.