Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Wilshere och Arsenal komma upp på vinnarspåret igen?

Inför Arsenal - Aston Villa

tis 26 feb 2013 kl 08:58

Efter två bakslag i cuperna är Arsenal i stort behov av en vinst för att minska gapet till fjärdeplatsen i ligan och för att stärka självförtroendet inför slutspurten.

Orosmolnen hänger tungt över Arsenal och Emirates Stadium efter de dystra resultaten i FA-cupen och Champions League. Arsene Wenger var väldigt pressad efter matchen mot Blackburn, för övrigt den första förlusten på hemmaplan mot ett lag från en lägre division för fransmannens del. Pressen minskade inte efter 1-3 mot Bayern. Managern har därefter fått svara på frågor om Bacary Sagnas kontraktssituation och klubbens förmåga att värva toppspelare, för att sedan rikta fokus mot helgens match mot Aston Villa. Wenger påpekar att ligaformen är god och att laget måste vara enat och starkt efter de dåliga resultaten.

Backlinjen kommer förändras en hel del jämfört med matchen mot Bayern München. Nacho Monreal, cup-tied i tisdags, återkommer som vänsterback. Till höger går Carl Jenkinson in istället för skadade Bacary Sagna. I mitten kommer förmodligen Laurent Koscielny petas, trots en stark insats i Champions League. Lagkaptenen Thomas Vermaelen tar hans plats.

I anfallet lär Theo Walcott flyttas ut på högerkanten medan Olivier Giroud kommer in centralt. På mittfältet finns det flera alternativ sedan Tomas Rosickys form ser ut att peka uppåt efter ett piggt inhopp mot Bayern och 70 minuter mot Blackburn förra helgen. Santi Cazorla och Aaron Ramsey är också starka kandidater till en central mittfältsroll framför Mikel Arteta och Jack Wilshere medan Lukas Podolski förmodligen får fortsätta på vänsterkanten.

Villas form är svag med bara 1 seger på de senaste 9 matcherna i Premier League. I slutet av december förlorade laget stort mot Chelsea (0-8), Tottenham (0-4) och Wigan (0-3). Därefter följde 5 matcher utan vinst, vilket gjorde att man ramlade ner under strecket. I Villas senaste ligamatch kom dock en viktig seger över West Ham med 2-1, vilket gör att laget parkerar precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Christian Benteke har gjort mål i de senaste fyra ligamatcherna, vilket är tangerat klubbrekord. Dion Dublin (2003) och Gabriel Agbonlahor (2008 & 2009) har tidigare lyckats med den bedriften. Den 22-årige belgaren värvades av Aston Villa på sommarens sista transferdag och har gjort succé i ett annars blekt Villa. Benteke har gjort 11 mål på 23 ligamatcher och ytterligare 4 i Ligacupen.

MATCHFAKTA

Arsenal - Aston Villa
Lördag 130223 Kl 16.00
Arena: Emirates Stadium
Premier League
TV: Viasat

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

Arsenal: Totalt sett har Arsenal väldigt få skadebekymmer. Kieran Gibbs, lårskada, saknas sedan tidigare medan Bacary Sagna är ny på skadelistan. Fransmannen har ådragit sig en knäskada, det är dock oklart hur länge han blir borta från spel. Laurent Koscielny har haft problem med en vad senaste tiden men är tillgänglig för spel. Carl Jenkinson återvänder efter avstängning i de inhemska tävlingarna och lär starta som högerback.

Aston Villa: Stiliyan Petrov (leukemi) och Richard Dunne (ljumskproblem) saknas sedan tidigare och har inte spelat på hela säsongen. Gary Gardner är också borta från spel sedan länge medan Chris Herd och Marc Albrighton dras med lindriga fotskador. Gabriel Agbonlahor och Karim El Ahmadi är tillgängliga efter att ha missat matchen mot West Ham på grund av sjukdom. Charles N'Zogbia skadade sig i den matchen men är tillgänglig för spel.

STATISTIK

  • Arsenal har bara förlorat 2 av de 28 senaste ligamatcherna mot Aston Villa, (17 vinster, 9 oavgjorda, 2 förluster).
  • The Villans har dock vunnit 2 av de 4 senaste ligamatcherna på Emirates Stadium.
  • I en serietabell över första halvlek ligger Aston Villa på plats 9 och Arsenal på plats 10.
  • Aston Villa har bara vunnit 1 av 13 bortamatcher i Premier League.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Nacho Monreal.
Mittfält: Mikel Arteta, Santi Cazorla, Jack Wilshere.
Anfall: Theo Walcott, Olivier Giroud, Lukas Podolski.

Avbytare: Vito Mannone, Laurent Koscielny, Francis Coquelin, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky, Alex Oxlade-Chamberlain, Gervinho.

ASTON VILLA
Målvakt: Brad Guzan.
Försvar Matthew Lowton, Ron Vlaar, Ciaran Clark, Nathan Baker.
Mittfält: Andreas Weimann, Karim El Ahmadi, Charles N'Zogbia, Ashley Westwood, Gabriel Agbonlahor.
Anfall: Christian Benteke.
Avbytare: Shay Given, Joe Bennet, Yacouba Sylla, Fabian Delph, Brett Holman, Jordan Bowery, Darren Bent.