Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olsson lirade hela matchen, men det blev förlust i U21-derbyt.

Tung förlust för U21 i derbyt

tis 26 feb 2013 kl 19:25

Arsenals U21-lag gästade Tottenhams träningsanläggning på lördagsförmiddagen och trots ett tidigt ledningsmål från The Gunners blev det förlust med 4-2.

Steve Gattings mannar spelade vid tolv-tiden under lördagen bortamatch mot Tottenham på deras träningsanläggning vid Bull´s Cross. Tre förändringar gjordes i laget från senaste seriematchen borta mot Manchester United. Hector Bellerin kom in på högerbacken, Zak Ansah startade i anfallet och även Kristoffer Olsson var tillbaka i startelvan efter att ha missat United-matchen på grund av landslagsuppdrag.

Arsenal inledde lördagens match på bästa sätt och spelade rejält och dominant. Alldeles i början skulle även Chuba Akpom komma igenom men hans avslut räddades av Jonathan Miles i hemmalagets mål. Akpom skulle dock få ytterligare ett läge bara någon minut senare och då skulle ledningsmålet komma. Isaac Hayden vann bollen på mittplan och lade ut den till Serge Gnabry på kanten som med en perfekt pass serverade Akpom. Engelsmannen tog en touch innan han bombade in 1-0 i det bortre hörnet.

The Gunners fortsatte att spela bra efter målet och självförtroendet var på topp. Detta ledde nästan till ett andra ledningsmål efter sexton minuter. Gnabry snappade upp en dålig pass på offensiv planhalva och löpte med den längs högerkanten innan han svepte in ett inlägg till Akpom som drog till på volley. Skottet gick i ribban och studsade ut till Zak Ansah vars avslut räddades med en benparad av Miles.

Vid den här tiden på matchen kändes det som att det bara fanns ett lag på banan och det kom därför som en chock när hemmalaget skulle kvittera i den 28:e matchminuten. Zeki Fryers bröt Serge Gnabrys slarviga pass utanför eget straffområde innan han med en bredsida placerade in 1-1 målet bakom Lukasz Fabianski.

Detta var inte första gången som Serge Gnabry slarvade med en pass på egen planhalva som ledde till ett mål. Under bortamatchen mot Norwich i U21-serien gjorde han exakt samma sak, nu vann man dock den matchen men om tysken ska kunna ta steget upp till A-laget krävs det att han minimerar misstagen.

Ignasi Miquel är en annan spelare som jagar en ordinarie plats i A-laget och han skulle bara två minuter senare orsaka en straff då han gjorde ner Tottenhams Jack Munns. Dombaxe tog hand om straffen och satte den i motsatt hörn som Fabianski slängde sig mot. Hemmalaget hade vänt till 2-1 trots Arsenals spelövertag och detta knäckte Gattings mannar som var i stort behov av paus vilan vid det här laget eftersom Tottenham hade börjat pressa för ett tredje mål.

Vilan var nödvändig för Arsenal som såg ut som ett nytt lag i inledningen av den andra havleken. Miquel bröt sig igenom efter 49 minuter men hans pass till Akpom var bara lite för hård. Sedan visade Gnabry upp fin teknik när han tog sig förbi Fryers på högerkanten innan han tvingade Miles till en avancerad räddning på hans avslut. Precis som i mitten på den första halvleken när Arsenal spelade som bäst skulle man släppa in ett mål bakåt.

Kenneth McEvoy löpte med bollen ner till kortlinjen innan han lade in ett inlägg mot boxen. Arsenal-försvaret slarvade med undanrensningen och bollen hamnade hos Munns i straffområdet som satte 3-1 för Tottenham. Detta skulle dock inte knäcka Arsenal på samma sätt som 2-1 målet gjorde i första halvlek för reduceringen lät inte vänta på sig och kom bara åtta minuter senare och det återigen genom Chuba Akpom som gjorde en riktigt bra match.

Arsenal fortsatte även efter detta att pressa på för en kvittering som var nära att komma när den nyligen inbytte, Josh Rees sköt ett avslut som Miles tippade strax utanför. Samtidigt som The Gunners flyttade upp allt fler folk på offensiv planhalva öppnades det ytor bakåt och det skulle leda till att hemmalaget kunde sätta "spiken i kistan" i slutet då Munns kunde lägga in 4-2 från nära håll. Den heta Chuba Akpom skulle innan slutsignalen hinna med att ta ett skott som räddades på mållinjen samt ta ett nickavslut i virket men de två lägena summerade Arsenals lycka för dagen.

Efter denna besvikelse väntar nu West Bromwich reserver på The Hawthorns nästa söndag, samma dag som A-laget spelar North London Derby på White Hart Lane.

Tottenham-Arsenal 4-2

Mål: 0-1 Akpom (10), 1-1 Fryers (28), 2-1 Dombaxe (30), 3-1 Munns (55), 3-2 Akpom (63), 4-2 Munns (90).

Så spelade Arsenal:

Lukasz Fabianski - Hector Bellerin, Sead Hajrovic, Ignasi Miquel, Martin Angha - Isaac Hayden, Conor Henderson - Zak Ansah (74), Kristoffer Olsson, Serge Gnabry - Chuba Akpom.

Avbytare: James Shea, Elton Monteiro, Josh Rees (74), Jordan Wynter, Nigel Neita.