Medlemmar: 5159 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Wenger välja Jack till ny kapten?

Wilshere ny kapten nästa säsong?

tis 26 feb 2013 kl 19:28

Engelsk press spekulerar i huruvida den engelske landslagsmannen från och med nästa säsong kan komma att ta över kaptensbindeln permanent i Arsenal.

Jack Wilsheres kärlek och engagemang för Arsenal är det få som ifrågasätter. Mittfältaren spelar alltid med sitt hjärta och just engelsmannens hjärta för Arsenal är uppskattat bland Arsenalsupportrarna. Efter Champions League-matchen mot Bayern München på Emirates Stadium, var det en besviken och spänd 21-åring som mötte pressen och svarade på frågor.

Wilshere var uppenbart tagen av förlusten och att Arsenal har stor betydelse för engelsmannen går inte att ta miste på.
Nu spekulerar engelsk press i att Wilshere från och med nästa säsong kan ta över kaptensbindeln från Thomas Vermaelen permanent.

Den belgiske mittbackens form har pendlat upp och ner den här säsongen. Om formen har berott på kaptensansvaret är oklart. Arsene Wenger ska hur som helst enligt källor vara beredd att ge Wilshere förtroendet som lagkapten nästkommande säsong.
Den engelske landslagsmannen har nyligen skrivit på ett nytt femårsavtal med klubben och är en del av den brittiska stomme som är tänkt att symbolisera det framtida Arsenal. Just Wilshere är tänkt att vara ledaren för denna stomme och även Arsenal på sikt.

Engelsmannen själv har pratat varmt om kaptensrollen och att bli Arsenals lagkapten någon gång i framtiden. Om framtiden innebär nästa säsong återstår att se. Säkert är i alla fall att Wilshere har bra egenskaper för att axla det ansvaret.