Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jenko gillar den britiska satsningen.

Jenkinson: Brittisk stomme bra för Arsenal

ons 27 feb 2013 kl 14:51

Carl Jenkinson är för närvarande en av sex spelare i Arsenal som är från Storbritannien. Han är positiv till den inhemska satsningen och menar att den på sikt kommer bli lönsam för klubben.

Det var tidigare under säsongen som en speciell nyhet publicerades på Arsenals officiella hemsida. Klubben kunde stolt meddela att fem unga brittiska spelare skrivit på långtidskontrakt. Spelarna i fråga var Alex Oxlade- Chamberlain, Carl Jenkinson, Jack Wilshere, Aaron Ramsey och Kieran Gibbs.
Två månader senare visade det sig även att den snabbe anfallaren Theo Walcott, efter långdragna förhandlingar, slutligen förlängde sitt avtal med 3,5 år. Arsenal hade därmed genom sina handlingar tagit beslutet att bygga en stomme bestående av brittiska spelare. Carl Jenkinson, som är en av de nykontrakterade spelarna, tror att vägen Arsenal valt att gå kommer ge resultat på sikt.
- Jag har själv sett vad bossen sagt om den brittiska stommen. Han sa att värva unga brittiska spelare kommer vara fördelaktigt eftersom det är mer sannolikt att dessa kommer vara engagerade i klubben och stanna under en lång tid. Jag tror att han har rätt.

Jenkinson som i höstas fick göra landslagsdebut för England fortsätter att hylla spelarmaterialet.
- Jag tycker att det finns bra unga spelare som slår sig fram för tillfället. Bossen vill ha de bästa spelarna till Arsenal. Om han tror att de finns någon annan stans är jag säker på att han skulle värva dem. Han tror uppenbarligen genom våra förlängda avtal, att vi är lika bra eller bättre än de andra alternativen han haft.

Engelsmannen tror även att satsningen kommer visa sig vara positiv för de egna supportrarna, då de kan känna en ökad samhörighet med klubben och dess spelare.
- Jag tycker att det är bra med en brittisk stomme. Vi är en engelsk klubb med engelska spelare i en engelsk trupp. Det är något som supportrarna kan relatera till. Arsenal som klubb kommer att kontraktera spelare som är de bästa och därför tror jag inte det spelar någon roll var de kommer från.