Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oxlade-Chamberlain säger att han fått bra stöd av fansen.

Chamberlain vill visa tvivlarna

tor 28 feb 2013 kl 20:05

Arsenals yngste truppmedlem, Alex Oxlade- Chamberlain, berättar om hur det är att hantera press för en professionell spelare. Han tackar även supportrarna för stödet han fått.

Det var inför den förra säsongen i augusti som Alex Oxlade-Chamberlain anslöt till Arsenal från Southampton. Den då 18-årige Engelsmannen ansågs vara något utöver det vanliga och spåddes en lysande framtid av landets fotbollsexperter.
Även om inte yttermittfältaren haft någon given plats i startelvan under sin tid i klubben, har han ändå under perioder visat upp sin stora potential. Engelsmannen berättar exklusivt för Arsenals officiella hemsida om sina första två säsonger i klubben. Han uttrycker dessutom sin tacksamhet gentemot klubbens supportar för stödet.
- Supportrarna välkomnade mig med öppna armar och gjorde verkligen att jag kände mig välkommen. Det känns alltid bra med ett sådant mottagande. Mittfältaren tror att stödet från fansen under det första året hjälpte honom att prestera bättre på planen.
- Stödet hjälpte mig verkligen under mitt första år i klubben. Jag var lite av en okänd spelare. Folk visste inte riktigt vad de kunde förvänta sig av mig. Jag var en ung kille som precis tagit steget från League One till Premier League och Champions League. Det var ett stort steg och supportrarna visste inte vad jag kunde utföra på planen. Att vara stark mentalt och ha förmågan att hantera den dagliga pressen, är en viktig egenskap för en fotbollsspelare på den här nivån.

Chamberlain intygar att så är fallet och menar samtidigt att kritik är nödvändigt för den personliga utvecklingen.
- Om inte folk kritiserar dig, kommer du inte hitta motivationen. Kritiken har inte påverkat mig så mycket, eftersom jag alltid varit fokuserad på rätt saker. Jag försöker alltid att förbättra mitt spel på planen.

Även om inte pressen påverkat engelsmannen I hög utsträckning, finns det trots allt tider då det är jobbigare än vanligt.
- Ibland är det svårt att ignorera när det skrivs i tidningarna och mina vänner berättar vad människor säger. Det är tufft men är samtidigt en del av spelet. Jag vill alltid att folk ska se mig spela och jag uppskattar när det finns röster som säger att jag borde vara bättre. Det ger mig mer motivation till att spela och visa att de kan bryta ner mig, men att jag kan resa mig och visa min fulla potential.

Chamberlain verkar onekligen ha rätt mentalitet för att bli en av de största spelarna. Arsenal fansen kommer med spänning följa engelsmannens framfart under de kommande åren.