Medlemmar: 6067 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bellerin avgjorde mot Man Utd i slutminuterna.

Bellerin frälste U21 mot United

fre 22 feb 2013 kl 19:57

Arsenals U21-lag tog emot Manchester United på Underhill Stadium i onsdags och det såg länge ut att sluta 1-1 men tack vare ett briljant mål av Hector Bellerin i slutskedet blev det tre poäng.

Arsenals reserver som haft det tufft under våren stod inför en svårare uppgift när inga mindre än Manchester United stod som motståndare i ligan. Matchen spelades på Underhill Stadium i London och skulle bli en tuff drabbning mellan två lag med mycket kvalité. Steve Gatting gjorde fem förändringar i laget från mötet med West Ham i fredags och den mest förvånande var kanske att Francis Coquelin startade på mittfältet. Den franske U21-landslagsmannen har inte spelat för A-laget sedan förlusten mot Blackburn i FA-cupen den 16:e februari och fick en bra möjlighet till matchträning i onsdags.

Den första halvleken av matchen var mcyket händelsefattig och tråkig för de som valt att titta på matchen. Conor Henderson hade en frispark som United-keepern, Gollini släppte retur på, en retur som Sanchez Watt var först på men inte lyckades få sitt avslut innanför ramen. Spelet var väldigt avvaktande och båda lagen kände på varandra under den första halvleken men i slutet skulle både Arsenal och United göra varsinna mål på kort tid.

Ekangamene gjorde gästerna från Manchesters ledningsmål och det med ett distinkt avslut från distans. Bara minuter senare skulle kvitteringsmålet från Arsenal komma. Watt serverade Bellerin med en fin genomskärare och spanjoren tog sig in i straffområdet där han blev nedgjord och domaren kunde inget annat än att blåsa straff. Självaste straffen tog Henderson hand om och satte bestämt mitt i mål.

Den andra halvleken var väldigt lik den första vad det gällde spelet. Båda lagen höll tätt bakåt och spelade stabilt men ju längre matchen led, desto mer började Arsenal ta över spelet och med sju minuter kvar var Conor Henderson nära att bli tvåmålsskytt och matchvinnare när han slog en nästintill perfekt frispark som tog i kryssribban och gick ut. Men när matchen gick in i sina absoluta slutminuter skulle ändå det underbara matchavgörande målet från Hector Bellerin komma. Spanjoren tog med sig bollen in i banan och avslutade vid utkanten av straffområdet och bollen gick rakt upp i nättaket vid första stolpen.

Detta var Arsenal U21s andra seger i elitgruppen och i nästa omgång väntar en tuff bortamatch mot Southampton.

MATCHFAKTA

Arsenal-Manchester United 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 Ekangamene (40), 1-1 Henderson (43), 2-1 Bellerin (90).

Laget:
Damian Martinez - Hector Bellerin, Sead Hajrovic, Ignasi Miquel, Samir Bihmoutine - Nico Yennaris (64), Francis Coquelin, Thomas Eisfeld, Conor Henderson - Isaac Hayden, Sanchez Watt (72).
Avbytare: Josh Vickers, Jordan Wynter, Craig Eastmond (64), Nigel Neita, Zak Ansah (72).