Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En viktig match väntar för Poldi och Arsenal.

Podolski: "NLD är en upplevelse"

fre 1 mar 2013 kl 20:03

På söndag väntar en tuff utmaning för Arsenal, då Tottenham står för motståndet på White Hart Lane, men Lukas Podolski tror inte matchen kommer vara avgörande för säsongen.

Den tyske landslagsmannen Lukas Podolski fick i höstas uppleva sitt första North London-derby som Arsenalspelare. Matchen slutade också bra sett ur ett Arsenalperspektiv. Efter 90 minuter stod nämligen Arsenal som segrare i en match som innehöll det mesta. Slutsiffrorna skrevs till 5-2 och ännu en gång hade ärkefienden nummer 1 besegrats. Derbyt levde verkligen upp till de högt ställda förväntningarna. Podolski själv var högst bidragande till segern efter ett mål och en målgivande passning.

Söndagens möte menar många kan vara direkt avgörande för kampen om fjärdeplatsen. Tottenham är för närvarande 4 poäng före Arsenal i ligatabellen. En eventuell Tottenhamseger skulle därmed innebära att avståndet utökades till 7 poäng med 10 matcher kvar att spela. En Arsenalförlust skulle med andra ord försvåra möjligheterna avsevärt att knipa den sista Champions League platsen. Lukas Podolski är själv avslappnad inför matchen och vill istället passa på att njuta av derby- atmosfären som han menar är något alldeles extra.
- Ett derby är en speciell upplevelse, både för supportrarna och klubben. Jag gillar derbyn och även om det kommer bli en tuff match så vill vi få med oss de tre poängen. Vi har kvalitén för att lyckas med det. När man spelar borta mot sina rivaler måste man kämpa för de tre poängen.

Tysken är medveten om att söndagens tuffa motstånd mer eller mindre innebär att Arsenal måste prestera på topp för att få med sig alla tre poängen.
- De är ett väldigt bra och stabilt lag. För tillfället ligger de på tredje plats i tabellen, så de är starka.

Avslutningsvis vill Podolski tona ner matchens slutliga betydelse. En eventuell förlust kommer inte, enligt yttermittfältaren, vara säsongsavgörande.
- Det är en viktig match men den kommer inte avgöra vilka som får spela i Champions League nästa år. Vi har elva matcher att spela och varje match kommer att vara som en final. För att få spela i nästa års Champions League måste vi kämpa. Att få spela i den turneringen är viktigt för oss.