Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ge oss en derbydubbel, tack!

Inför Tottenham v Arsenal

lör 2 mar 2013 kl 12:47

North London Derby. Kärlek, hjärta, passion, hat. Arsenal mot Tottenham på White Hart Lane. Mer behöver man inte säga, mycket om inte allt står på spel i eftermiddag.

Efter en veckas speluppehåll är det dags för vårt kära Arsenal att spela match i Premier League igen och det mot ingen mindre än största rivalen, Tottenham på White Hart Lane. Detta är en match vars betydelse knappt går att beskriva i ord. Det är matchen som kan avgöra fjärdeplatsen, slaget om norra London, en match som kan ge ett eventuellt vinnande lag en lyftning som blir avgörande för resterande delen av säsongen och så mycket mer.

Arsenal kommer senast från en 2-1 seger hemma mot Aston Villa förra lördagen. Det var en seger som satt långt inne men tack vare ett andramål av Santi Cazorla i den 85:e minuten lyckades man bärga tre poäng. Som vanligt så hade man mycket bollinnehav men oroväckande svårt att skapa farligheter med det övertaget. Till dagens match efterfrågas mer effektivitet kring det offensiva straffområdet.

Hemmalaget, Tottenham kommer senast från en bortaseger mot West Ham där man vände 2-1 underläge till seger med 2-3. Högst delaktig i den seger var Gareth Bale som satte det avgörande målet och walesaren är just nu kanske i sitt livs form. Den som får till uppgift att spela högerback för Arsenal i dagens match har alltså en oerhört viktig uppgift. Det ska dock sägas att Bale var väldigt osynlig i hemmaderbyt i november men då spelade Bacary Sagna högerback. Han är skadad och missar denna match vilket öppnar för Carl Jenkinson som nog är den spelare som vet mest vad ett North London Derby handlar om och vad det betyder för supportrarna.

Arsenal placerar sig just nu på en femteplats i Premier League-tabellen, fyra poäng bakom Tottenham på fjärdeplatsen och fem bakom Chelsea på tredjeplatsen som har en match mer spelad. Matchen i sig kommer bli oerhört fartfylld och hemmalaget är ett bra kontringslag och det är något som Arsenal måste se upp med men precis som Wenger var inne på under fredagens presskonferens så gäller det att fokusera på sitt eget spel.

Det här kan vara säsongens viktigaste match hittills och det gäller att vara på tå direkt för det kommer smälla, White Hart Lane kommer koka och förväntningarna från supportrarna är enorma. Arsenal, gör oss inte besvikna nu!

Skade- och avstängningsläget

Arsenal: På Arsenals skadelista återfinns endast tre spelare. Där finns som så många gånger förr Abou Diaby men han har en 50:50 chans till spel enligt Wenger ändå. Han testas sent innan match. Sedan har vi de båda ordinarie ytterbackarna, Kieran Gibbs (lårskadad) och Bacary Sagna (knäskadad) som definitivt missar matchen.

Tottenham: Jermaine Defoe har varit skadad men det finns en chans att han gör comeback i dagens match. De Spurs-spelare som absolut missar matchen är Clint Dempsey, Younes Kaboul, Tom Huddelstone och Sandro.

Statistik

Tottenham har bara förlorat en utav deras sju senaste hemmamöten med Arsenal i ligan.

I de två senaste mötena har Tottenham tappat en ledning och förlorat med 5-2. Båda dessa matcher spelades på Emirates Stadium.

Tolv utav de tretton senaste ligamötena lagen emellan har innehållit mer än 2,5 mål.

Totalt har det blivit 121 mål mellan dessa lag sedan Premier League startades 1992. Bara Everton-Manchester United har det blivit lika många mål mellan.

Tottenham har gjort 11 mål från utanför straffområdet den här säsongen vilket är mer än något annat lag i Premier League.

TROLIGA STARTELOR

ARSENAL
Målvakt:
Wojciech Szczesny
Försvar: Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Nacho Monreal.
Mittfält: Mikel Arteta, Santi Cazorla, Jack Wilshere.
Anfall: Theo Walcott, Olivier Giroud, Lukas Podolski.

Avbytare: Vito Mannone, Laurent Koscielny, Francis Coquelin, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky, Alex Oxlade-Chamberlain, Gervinho.

TOTTENHAM
Målvakt: Hugo Lloris.
Försvar: Kyle Walker, Michael Dawson, Steven Caulker, Jan Vertonghen.
Mittfält: Scott Parker, Mousa Dembele, Aaron Lennon, Gareth Bale, Lewis Holtby.
Anfall: Emmanuel Adebayor.

Avbytare: Brad Friedel, William Gallas, Kyle Naughton, Gylfi Sigurdsson, Jake Livermore, Benoit Assou-Ekotto, Tom Carroll.