Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger öppnar för Wilshere i en mer offensiv roll.

Wilshere redo att ta nummer 10-rollen

tor 28 mar 2013 kl 15:40

Arsene Wenger är övertygad om att Jack Wilshere har kvalitén för att spela längre fram i planen och därigenom orsaka mer problem för motståndarförsvaret.

Inför säsongen bytte Jack Wilshere tröjnummer från 19 till 10. Detta på grund av att Robin van Persie, som under föregående säsong spelat i just tröja nummer 10, lämnade Arsenal för Manchester United. Nu ger Arsene Wenger en hint av att mittfältaren, likt sitt tröjnummer, kan komma att få en mer offensiv mittfältsposition i framtiden, det vill säga 10-rollen.
Wilshere har varit i fin form den här säsongen sedan återkomsten från sin långa skadefrånvaro. En av få delar som saknats från engelsmannen är målskyttet. Det har endast blivit två fullträffar från mittfältaren på 25 framträdanden den här säsongen. Trots mittfältarens svaga målskörd tror Arsene Wenger att målskyttet snart kommer lossna för sin diamant. Wenger förklarar även att en mer offensiv utgångsposition kommer leda till att Wilshere får testa på ett mer avancerat spel. Den franska managern tror att positionsbytet kan utveckla mittfältaren.
- Jag tror att det är en del av hans utveckling att spela lite mer avancerat. Han kan alltid falla djupare och hämta bollen och det tycker han också om. Han är till och med mer bekväm med en mer tillbakadragen mittfältsroll under vissa matcher.

Wilshere är känd för sin sittande och aviga spelstil. Även förmågan att kunna ta sig förbi en motståndare genom en dribbling, är enligt Wenger en annan del av spelet som 21-åringen behärskar.
- Jag tycker att hans förmåga att dribbla kan ta honom fram till motståndarnas straffområde. Målskyttet kommer lossna. Han är i samma situation som Fabregas var i under ett steg av karriären. Fabregas trodde inte han kunde göra mål men det skulle visa sig komma senare.

Även om Wilshere vill göra fler mål, menar Wenger att engelsmannen först och främst är en lagspelare. Målskyttet är prioritet 2.
- Han är mer av en lagspelare än en målskytt. Han kommer aldrig bli en riktig målskytt, men han kan vara kapabel till att göra mål.

Avslutningsvis jämför Arsene Wenger engelsmannen med det spanska stjärnskottet Santi Cazorla. Spanjoren är i grunden ingen riktig målskytt, men har trots allt lyckas hittat nätet vid elva tillfällen den här säsongen i Premier League. Wilshere kan lära sig av succéspanjoren, enligt Wenger.
- Cazorla är 28 år. Han har aldrig tidigare gjort många mål, men sedan ankomsten till Arsenal har han redan gjort 11. Först och främst betyder det att vi spelar en offensiv fotboll, men även att målskyttet kan utvecklas över en längre tid.