Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mertesacker tror på topp fyra.

"Spelschemat kan gynna oss"

sön 10 mar 2013 kl 16:22

Trots derbyförlusten så är Per Mertesacker fortsatt optimistisk angående en topp fyra-placering och tror samtidigt att Arsenals avslutande spelschema kan få en positiv effekt i slutändan.

ARSENALS KVARVARANDE MATCHER

16/3 Swansea (B)
30/3 Reading (H)
6/4 WBA (B)
13/4 Norwich (H)
16/4 Everton (H)
20/4 Fulham (B)
27/4 Man Utd (H)
4/5 QPR (B)
12/5 Wigan (H)
19/5 Newcastle (B)

Arsenals tuffa period fortsätter. Sedan länge är klubben avhängt från striden om ligatiteln. Det har även blivit respass ur såväl Ligacupen som FA-cupen.
I returmötet borta mot Bayern München i Champions League nästa vecka, ska dessutom The Gunners försöka hämta ikapp ett 1-3-underläge.
Detta mot de tyska ligaledarna som endast släppt in 8 mål på 24 matcher i det inhemska ligaspelet.

Även om säsongen har varit ett misslyckande sett ur ett supporterperspektiv, skulle en liten tröst vara att kvalificera sig för nästa års upplaga av Champions League. För att drömmen ska bli verklighet krävs en stark avslutning i ligaspelet.
Chelsea och Tottenham har i dagsläget ett avstånd på 5 respektive 7 poäng ned till Arsenal i ligatabellen.

På tal om just Tottenham. Söndagens nederlag mot ärkerivalen var en stor besvikelse för Arsenalspelarna. Per Mertesacker är en av de besvikna spelarna.
På nära håll fick han beskåda nästan två identiska mål från Gareth Bale och Aaron Lennon.
- Vi är besvikna eftersom det såg bra ut de första 35 minuterna. Vi var solida i backlinjen och spelade ett högt spel, men vi kunde inte hantera båda situationerna när Tottenham gjorde mål.

Den långe mittbacken tror annars att Arsenal kan ha en fördel av säsongens återstående spelschema, med tanke på uttåget ur andra turneringar.
- Vi har nästa match om 8 dagar och det är bra för oss att få ett uppehåll. Nu kan vi tänka igenom situationen vi befinner oss i. Det är viktigt att använda uppehållet på ett smart sätt.

Han är medveten om truppens potential, men menar samtidigt att spelarna måste ta fram sina kvalitéer bättre under matcherna.
- Självklart finns det potential men det måste vi visa på planen. Vi måste börja visa våra kvalitéer de kommande veckorna. När vi åker till München måste vi ta chansen. Efter det måste vi ta chansen i ligan och ta så många poäng som möjligt.

10 återstående matcher i ligan. 30 poäng att spela om. Årets upplaga av Premier League kan komma att få en avslutning som heter duga.