Medlemmar: 6511 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Yennaris hjälte i Milano.

U19 besegrade Inter i Milano

tis 26 mar 2013 kl 18:30

Arsenal besegrade Inters U19-lag med 1-0 i NextGen Series idag på bortaplan. Detta ger avancemang till kvartsfinalerna där man ställs mot CSKA Moskva hemma i London.

Strax efter lunchtid under onsdagen var det avspark i mötet mellan Arsenal och de regerande NextGen-mästarna, Inter på en vattendränkt plan i Milano. Planen var på gränsen till spelbar men på grund av att The Gunners hade ett flyg bokat på torsdag morgon så var man tvungna att spela matchen ändå. Spelet i sig var väldigt ovårdat och liknade vattenpolo vid många tillfällen.

I inledningen var det ett väldigt ställningskrig och inget utav lagen lyckades få grepp om matchen och mycket berodde säkert detta på att planen inte var direkt anpassad för speciellt Arsenals sätt att spela fotboll på. Det skulle dock inte dröja länge innan Inter började ta över spelmässigt och man var nära ett ledningsmål efter femton minuter när Tassi tog tillvara på en andraboll utanför straffområdet, tog en touch innan han avslutade strax över ribban.

Detta var det farligaste läget något utav lagen skapade under den första halvleken då båda lagen hade det svårt att kunna skapa något riktigt spel. Inter låg dock på och pressade samtidigt som Arsenal kontrade på deras misstag. Ställningen var fortsatt mållös när domaren blåste för halvtid.

Efter pausen kom Arsenal ut och började äga lite mer eget spel även om båda lagen fick fortsätta leverera mycket långbollar med tanke på att underlaget började bli i princip ospelbart. Efter 69 minuters spel skulle dock Terry Burtons mannar ta ledningen. Kaptenen, Nico Yennaris vann bollen på mittplan och tog med sig den framåt med fart och när han var strax utanför offensivt straffområde gick han på ett eget avslut som borrade in sig i det högra hörnet. One-nil to the Arsenal och spelarna firade galet med varandra vid spelarbänken!

Matchen var dock långt ifrån över där och Inter skulle börja sätta i en högre växel för att pressa fram ett kvitteringsmål. Med åtta minuter kvar så var det återigen nära för Tassi som mötte ett inlägg från höger med pannan, avslutet gick dock strax utanför. Inter tryckte ner Arsenal i banan allt mer och slutet skulle bli en riktig nagelbitare. Laget lyckades dock reda ut det och när domaren blåste av matchen visste firandet inga gränser.

Denna seger innebär alltså att Arsenal är klara för kvartsfinal och där har man blivit lottade mot CSKA Moskva på hemmaplan. Mötet spelas någon gång mellan 18-21 mars i London.

MATCHFAKTA

Inter-Arsenal 0-1 (0-0)
Mål:
0-1 Yennaris (69).

Så spelade Arsenal:

Målvakt: Deyan Iliev.
Försvar: Hector Bellerin, Sead Hajrovic (69), Elton Monteiro, Martin Angha.
Mittfält: Nico Yennaris (C), Isaac Hayden, Serge Gnabry (85), Kristoffer Olsson, Zak Ansah.
Anfall: Chuba Akpom.
Avbytare: Josh Vickers, Brandon Ormonde-Ottewill, Jack Jebb, Alfred Mugabo, Jordan Wynter (69), Alex Iwobi, Austin Lipman (85).