Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Man City fiskar efter Jenkinson.

Manchester City intresserat av Jenkinson

tor 28 mar 2013 kl 17:25

De ljusblåa från Manchester fortsätter att jaga spelare från de brittiska öarna. Den här gången är det Arsenalförsvararen Carl Jenkinson som är på den engelska ligatvåans radar.

Carl Jenkinson fick en flygande start på årets säsong. Engelsmannen fick under säsongens inledning stort förtroende från Arsene Wenger, när den ordinarie högerbacken Bacary Sagna var på skadelistan. Många menade till och med att 21-åringen sett över en period var en av Arsenals genomgående bästa spelare. Sedan kom Bacary Sagna tillbaka från sin skadefrånvaro och fransmannens återkomst innebar att Jenkinsons speltid minskade drastiskt. Den närmaste framtiden fick engelsmannen spendera på avbytarbänken. När transfer- fönstret öppnade i januari skulle det visa sig att det fanns intressenter i fallet Jenkinson.

Det kom nämligen sena uppgifter om att Jenkinson var på väg att lånas ut för att få mer speltid. Även om det fanns trovärdighet i ryktena, så blev engelsmannen till slut kvar i Arsenal. Ryktena har därefter fortsatt. Denna gång är det Manchester City som enligt engelska medier är intresserade av 21-åringens tjänster. Manchester klubben värvade så sent som i somras två andra brittiska spelare i form av Jack Rodwell och Scott Sinclair.

Sanningshalten i ryktet kan hur som helst diskuteras. Jenkinson var nämligen en av 5 brittiska spelare i Arsenal som i december skrev på långtidskontrakt med klubben. Arsene Wenger har även vid tidigare tillfällen pratat positivt om engelsmannen och varit tydlig med att han är en del av Arsenals framtid. Bacary Sagna har dessutom ryktats vara på väg bort från klubben i sommar, vilket i så fall skulle öppna för Jenkinson.

Framtiden får helt enkelt utvisa om det ligger någon sanning i den här historien.