Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ebecilio gjorde ett av målen när U21 vann.

U21 tog första segern i år

mån 11 mar 2013 kl 17:47

Arsenals U21-lag tog första segern i elitgruppen när Southampton gästade Underhill Stadium under måndagskvällen och anfallaren, Chuba Akpom blev återigen målskytt.

Steve Gattings mannar stod för en mycket bra höstsäsong och man kvalificerade sig till elitgruppen men väl där har man haft det svårt och det är först nu, efter tre oavgjorda och två förlustmatcher som man har tagit sin första seger i gruppen. Denna vinst kom efter att många utav dessa spelare var med och tog en bragd när man bortaslog Inter i NextGen Series förra onsdagen och förhoppningsvis är detta en uppåtgående trend vi ser.

Kvällens match inledde Arsenal på bästa sätt då man direkt började producera framåt och redan efter tretton minuter var man i ledningen. Kyle Ebecilio, som gjorde comeback efter skada, fick bollen från Nico Yennaris innan han behärskat satte bollen i nät bakom Saints-keepern. Efter det var spelet ganska tillknäppt och båda lagen försökte bryta sig igenom men misslyckades. Den formstarke, Chuba Akpom stod för en fin individuell prestation när han bröt sig igenom men hans avslut med vänstern gick strax över ribban.

Närmast efter detta kom svenske, Kristoffer Olsson som utböt ett par passar med Conor Henderson innan han gick på ett avslut som tog på en spelare innan det gick utanför. Kaptenen, Nico Yennaris som blev enda målskytt mot Inter i Milano gjorde återigen en bra match på det centrala mittfältet.

I den trettionde minuten skulle matchens hittills enda målskytt få ett oerhört bra läge att uttöka ledningen när han fick öppet skottläge inne i straffområdet efter ett bra inlägg från Serge Gnabry. Hans avslut var det dålig skärpa i och gick över från nära håll. Jernade Meade, som för övrigt var den enda spelare i Arsenal som spelade med vantar ikväll, bröt bollen från Southamptons Stephens innan han på egen hand tog sig fram längs vänsterkanten och nästan satte Akpom i ett friläge.

Även den andra halvleken inleder Arsenal på ett bättre sätt än gästerna och efter nio minuter tar Olsson ett avslut som går strax utanför. Två minuter senare skulle dock 2-0 målet komma när Chuba Akpom är vaksam på en andraboll utanför offensivt straffområde och tar snabbt ett avslut som är av hög klass. Detta var hans sjunde mål på de sex senaste matcherna!

Arsenal slutade inte att spela fotboll vid det här läget utan fortsatte att pressa för ett tredje mål. Martin Angha sköt över och samtidigt som Southampton flyttade fram mer folk så öppnade det ytor bakåt och Akpom drev igenom men tappade bollen i sista stund. Arsenal-keepern, Damian Martinez fick även han göra en del viktiga ingripanden, bland annat stod han för en fin benparad på ett avslut från Sam McQueen. I slutet av matchen hände det inte så mycket förutom att Martin Angha varnades efter en tackling på Robinson.

Detta var U21-lagets första seger sedan man vann borta mot Norwich på Carrow Road den 19:e november. I nästa match väntar West Ham borta på Rush Green Stadium på fredag.

MATCHFAKTA

Arsenal-Southampton 2-0 (1-0)
Mål:
1-0 Kyle Ebecilio (13), 2-0 Chuba Akpom (56).

Så spelade Arsenal:
Målvakt: Damian Martinez.
Försvar: Jordan Wynter, Martin Angha, Elton Monteiro, Jernade Meade (69).
Mittfält: Nico Yennaris, Conor Henderson, Kristoffer Olsson, Kyle Ebecilio (69).
Anfall: Serge Gnabry, Chuba Akpom (84).
Avbytare: Josh Vickers, Alfred Mugabo (84), Samir Bihmoutine (69), Nigel Neita (69), Sanchez Watt.