Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vad kan Arsenal göra i München?

Inför Bayern München v Arsenal

tis 12 mar 2013 kl 08:44

På onsdagskvällen ställs Arsenal inför en utmaning som enligt de flesta är helt omöjlig. Att på Bayern Münchens hemmaplan vända 1-3 till vidare avancemang i Champions League.

Det första åttondelsfinalmötet lagen emellan slutade med en tung 1-3 förlust för Arsenal. Lättare kommer det inte att bli på Allianz Arena när man ställs mot ett Bayern München som går som tåget i både liga- och cupspel samt har under den senaste tiden kallats världens för närvarande bästa klubblag av många sporttyckare. Om man ska hitta något som talar för Londonlaget är det att spelarna ofta plockar fram sitt bästa spel när de är helt uträknade och kan spela utan press.

Arsenals form ser ut på samma sätt som den har gjort under stora delar av den här säsongen. Laget blandar och ger både resultat- och spelmässigt. The Gunners kommer till matchen med en blytung derbyförlust i bagaget i form av 2-1 mot Tottenham på White Hart Lane. Senaste vinsten för Londonlaget kom i 2-1 matchen den 23:e februari mot Aston Villa på Emirates.

P.g.a. tyskarnas relativt komfortabla vinst på Emirates måste Arsenal gå framåt för fullt och chansa defensivt en hel del för att ha en minsta chans att vända på steken. Detta medför såklart enorma risker då Bayern München är ett av världens absolut bästa kontringslag och det går blixtsnabbt när spelare som Franck Ribery och Thomas Müller sätter fart på kanterna. Men att backa hem och vänta ut motståndarna är inte något alternativ för Arsenal.

Om Arsenal skulle få in ett tidigt ledningsmål och få igång den kreativt och fart som finns i laget och som ofta plockas fram i de mest utsatta lägen kanske man kan sätta tyskarna i gungning och göra det till ett spännande möte, men helt klart är det att hemmalaget är skyhöga favoriter till avancemang.

Men det var inte länge sedan en annan bragd utspelade sig på tysk mark. Kanske, kanske får vi på onsdagskvällen bevittna det som i framtiden kommer att kallas "Miraklet i München"

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

Bayern München: Bastian Schweinsteiger och Jerome Boateng är avstängda och missar matchen. Både Franck Ribéry och Arjen Robben kommer att missa matchen p.g.a. skada och sjukdom.

Arsenal: Bacary Sagna är på väg att återhämta sig från en knäskada men är förmodligen inte reda att starta matchen mot Bayern München. Abou Diaby har återhämtat sig från en förkylning och förväntas vara tillbaka på bänken. På måndagskvällen dök det upp rykten om att Jack Wilsher återigen är skadad (ankle) och kommer att missa resten av säsongen, detta är dock inte bekräftat av klubben. Men klart är att Jack inte är med i truppen på onsdag. Varken Lukas Podolski (ankle) eller Wojciech Szczesny kommer att delta, fortfarande en del oklarheter om varför.

STATISTIK

* Arsenal har inte slagit Bayern München på de fem senaste försöken.
* Bayern München har endast släppt in tre mål på hemmaplan i Champions League den här säsongen.
* Om Arsenal blir utslagna av tyskarna är det tredje året i rad Londonlaget åker ur turneringen redan i åttondelsfinal.
* Endast två lag (Ajax och Inter) har i Champions League gått vidare efter att ha förlorat den första matchen på hemmaplan.
* Aldrig har ett lag i Champions League vänt ett tvåmålsunderläge i en returmatch på bortaplan.

TROLIGA STARTELVOR

FC BAYERN
Målvakt: Neuer.
Försvar: Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba.
Mittfält: Müller, Martínez, Kroos, Gustavo, Shaqiri.
Anfall: Mandzukic.

ARSENAL
Målvakt: Lukasz Fabianski.
Försvar: Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen.
Mittfält: Mikel Arteta, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky.
Anfall: Theo Walcott, Olivier Giroud, Santi Cazorla.