Medlemmar: 6030 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gibbs hoppas Arsenal ta med det positiva från Tyskland.

Gibbs: "Vi har visat stor karaktär"

fre 15 mar 2013 kl 22:22

Kieran Gibbs reflekterar över onsdagens vinst mot Bayern München, sin egen comeback och karaktären som laget visade upp när man besegrade tyskarna med 2-0.

Inför onsdagens drabbning på Allianz Arena menade de flesta experter att Arsenals chanser till avancemang var minimala. Matchen skulle till och med kunna visa sig bli en transportsträcka. Utfallet blev raka motsatsen. Arsenal vann matchen med 2-0, vilket sammanlagt innebar 3-3. Bayern München var vidare med nöd och näppe efter fler gjorda bortamål. Matchen fick en avslutning som inte många på förhand kunnat förutspå, med ett Arsenal som frenetiskt jagade ett tredje och direktkvalificerande mål.

Efter matchen var det en besviken men samtidigt stolt Kieran Gibbs som mötte pressen. Bortsett från den stora besvikelsen tyckte han att laget visade stor karaktär matchen igenom.
- Vi förtjänar att bli kritiserade men vi förtjänar inte att höra att vi inte har karaktär i laget. De som har sina tvivel får känna så, men tron finns trots allt där i laget. Vi måste bara vända tron till bra resultat och korrigera våra misstag.

Gibbs har själv dragits med en skada som hållit honom borta från spel i sex veckor. Engelsmannen är nöjd med att vara tillbaka på planen, men menar samtidigt att comebacken känts bättre om resultatet varit ett annat.
- Man kan bara känna sig så bra som resultatet är och vi är ju inte vidare. Vi hade otur som inte klarade det. Det andra målet kom lite för sent. Vi gav allt vi hade så insatsen går inte att kritisera. Vi är besvikna.

Vänsterspringaren ser likheter efter förra säsongens uttåg mot AC Milan. Även då hade Arsenal ett berg att bestiga i returmötet.
- Det var en liknande situation förra säsongen. Vi känner oss återigen besvikna och det är väldigt frustrerande. Speciellt när det är andra året i rad som vi åker ut på samma sätt.

Mitt i all besvikelse anser Gibbs att det finns ljusglimtar att ta med sig från onsdagskvällen.
- Vi kan hitta positiva delar från kvällens match. Det är inte en enkel sak att åka till München och vinna matcher, så det kan vi vara nöjda med. Laget visade även karaktär ikväll. Vi har lämnat turneringen stolta men samtidigt besvikna.

Avslutningsvis ger han sin syn på vad det är som krävs för att återigen få spela i Europas finrum nästa säsong.
- Vill vi spela i den här turneringen igen måste vi vinna på lördag mot Swansea. Vi måste även vinna under resten av säsongen. Den här besvikelsen måste lägga sig. Nu är allt fokus på Premier League.