Medlemmar: 8825 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger bänkade Szczesny och Vermaelen mot Bayern.

Wenger försvarar laguttagningen

tor 14 mar 2013 kl 22:28

Thomas Vermaelen och Wojciech Szczesny, fick något oväntat följa onsdagens stormöte mot Bayern München från bänken. I efterhand förklarade Arsené Wenger anledningen till beslutet.

Managern klargjorde samtidigt att duon fortsatt har en viktig funktion att fylla i laget. Arsenal ställde upp med starkast möjliga lag under onsdagens prestigemöte mot Bayern München.
Det noterbara i det hela, var att varken lagkaptenen Thomas Vermaelen eller den ordinarie målvakten Wojciech Szczesny, fanns med i startelvan.
De två stöttepelarna som mer eller mindre prenumererat på sina respektive poster under säsongens gång, ingick alltså inte i Wengers planer under denna tillställning.
Fransmannen förklarade anledningen till sitt beslut efter matchen och passade vid det tillfället även på att hylla den ovan nämnda duon.
- De är två fantastiska spelare som är en del av vår trupp. De har spelat många matcher fram tills nu. Deras positioner är väldigt viktiga i vårt lag.

Samtidigt påpekade fransmannen, på typiskt tränarmanér, att ingen spelare har en självklar plats i startelvan.
- Alla spelare är i samma position. Ingen är garanterad en startplats. I det här jobbet kan du räkna med konkurrens.
Managern utvecklade sedan resonemanget om att konkurrenssituationen är nyttig för truppen.
- Alla konkurrerar om platserna på samma villkor. De som kommit in har suttit på bänken under en lång tid. De har alla samma problem. Att vara konkurrenskraftig är en del av det här jobbet.

Fransmannen var därefter tydlig med att poängtera sitt stora förtroende för försvarsduon. Speciellt i målvaktsfallet med polacken den yngre, som Wenger själv gav chansen från första början.
- Vem gav Wojciech chansen från ingenstans i ungdomslaget? Det var jag eftersom jag rankar honom högt och har stor respekt för vad han har gjort. Vi har alla upp- och nedgångar fysiskt och mentalt. Han har spelat många matcher under säsongen. Kanske borde jag vilat honom tidigare i cup- matcherna, men det gjorde jag inte. Det är normalt med upp och nedgångar. Han är en ung målvakt.

Vermaelen är enligt Wenger i en liknande situation som Szczesny, sett till antalet spelade matcher.
- Thomas har spelat många matcher i många positioner och är en viktig spelare i truppen. Det kommer bli rotation mellan Vermalen, Koscielny och Mertesacker.

Efter en vinst och hållen nolla på bortaplan mot ett av världens bästa lag, återstår det att se hur Wenger formerar laget i lördagens måstematch mot Swansea. Ett uttryck i fotbollen brukar ju nämligen heta:
- Ändra aldrig på ett vinnande lag.