Medlemmar: 8706 st.

Yennaris gjorde Arsenals mål på Upton Park.

1-1 för U21 borta mot West Ham

mån 18 mar 2013 kl 22:58

Arsenals U21 gästade Upton Park för match mot West Ham på fredagen. Matchen slutade 1-1 efter mål av Conor Henderson i motståndarnas nät och sedan Nico Yennaris i eget nät.

Arsenals reserver hade med sig tre förluster i baken från de tre tidigare mötena med West Ham till gårdagens match där man ville ändra på denna trend. Steve Gattings lag inledde bäst och pressade ner hemmalaget i banan. Conor Henderson fick Arsenals första läge i matchen när han bröt sig fram och tog ett avslut utanför straffområdet som tvingade West Ham-keepern till en farlig retur som man dock kunde rensa undan.

Thomas Eisfeld var även han nära att öppna målskyttet för The Gunners när han gick på ett avslut från distans som smet strax utanför. Efter tjugo minuter skulle Arsenal få valuta för det fina spel man visat upp i inledningen både med och utan boll. Eisfeld slog en längre boll till Conor Henderson som tog tag i den, drev framåt in i straffområdet innan han avslutade mellan benen på Spiegel, målvakten för The Hammers.

Bara fem minuter senare var Arsenals ungdomar nära att dubbla ledningen och även denna gången var Thomas Eisfeld inblandad. Han lyfte in en frispark som Elton Monteiro mötte med skallen och skarvade vidare till Jordan Wynter vars avslut gick via stolpen och ut. Efter det kom West Ham in i matchen allt er och ägde det mesta utav spelet under resterande delen av den första halvleken. Även om Arsenal såg väldigt stabila ut bakåt och inte tillät hemmalaget till några riktigt farliga chanser skulle dock kvitteringen komma på ett snöpligt sätt efter halvtimman var spelad.

Pelly Ruddock avancerade till kort linjen och tryckte in ett inlägg som tog på Nico Yennaris vilket ställde Damian Martinez i målet som kunde se bollen studsa in i nät. Detta gav The Hammers ökat självförtroende och man var nära att ta ledningen redan innan pausvilan.

Hemmalagets ytterforward, Blair Turgott som varit utlånad till Bradford City var med och deltog i den där hemska ligacup-matchen på Rush Green Stadium i september. Han skapade sig ett bra läge i slutminutrarna då han vände upp i straffområdet och gick på ett avslut som tog på en spelare innan och gick precis utanför. 1-1 var dock ett faktum när domaren blåste av den första halvleken.

Thomas Eisfeld som såg riktigt het ut under hela matchen var nära att ge Arsenal ledningen precis efter paus. Efter att ha löpt ikapp Jordan Wynters långboll tog tysken sig förbi motståndarnas målvakt men hans touch var för lång och tog han ur vinkel från målet vilket ledde till ett sämre avslut som även tog skada på honom och han tvingades till behandling på planen.

Efter tiominuters spel av den andra halvleken slocknade plötsligt lamporna inne på Upton Park och spelare och domare tvingades ut i omklädningsrummen en kort stund innan man kunde återgå till spel igen. Båda lagen hade det svårt att hitta någon riktig rytm i spelet efter det och ingen skapade något riktigt farligt läge. Arsenals spanska försvarare, Ignasi Miquel var nära ett ledningsmål och det i de absoluta slutminutrarna. Serge Gnabry skarvade vidare Hendersons crossboll till Miquel som gick på ett volleyskott vilket tippades över ribban av Spiegel.

Efter det hade dock tysken, Serge Gnabry ett skott i stolpen men matchen slutade oavgjort, 1-1 vilket får ses som ett fullt rättvist resultat sett till hela matchen.

MATCHFAKTA

West Ham-Arsenal 1-1
Mål: 1-0 Conor Henderson (självmål) (20), 1-1 Nico Yennaris (32).

ARSENAL
Målvakt: Damian Martinez.
Försvar: Sead Hajrovic, Elton Monteiro (78), Sebastien Squillaci, Ignasi Miquel.
Mittfält: Nico Yennaris, Jordan Wynter, Conor Henderson.
Anfall: Thomas Eisfeld, Zak Ansah, Nigel Neita (61).
Avbytare: Deyan Iliev, Samir Bihmoutine, Alfred Mugabo, Kyle Ebecilio (78), Serge Gnabry (61).