Medlemmar: 8807 st.

Monreal gjorde mål i Wales.

Monreal nätade - Arsenal vann

lör 16 mar 2013 kl 18:16

I en något sömnig match på Liberty Stadium gjorde Nacho Monreal sitt första mål för Arsenal. Londonlaget vann matchen med 0-2 och hakar därmed på i kampen om CL-platserna.

Inför matchen handlade mycket av herr Wengers och hans manskaps snack om ett ökat självförtroende efter vinsten i Champions League mot Bayern München. Nu gällde det för Arsenal att utnyttja det självförtroendet i en viktigt match mot Swansea City och fokusera för fullt på att sluta fyra i ligan.  Wenger valde att göra tre förändringar i startelvan från mötet med Bayern München. In kom Nacho Monreal istället för Kieran Gibbs, Abou Diaby istället för Aaron Ramsey och Alex Oxlade-Chamberlain istället för Tomas Rosicky. Arsenal gjorde en stabil bortamatch och vann utan att glänsa. Extra roligt var det att lagets spanska nyförvärv fick göra sitt första mål för klubben.

Både Arsenal och Swansea är som bekant lag som gärna vill föra  sina matcher och spela anfallsspel med ett stortbollinnehav och passningsspel längs backen. Detta satte även sin prägel på matchen. Under de inledande minuterna handlade spelet mest om att vinna kampen om mittfältet för att på så sätt kunna bygga upp sina anfall. Tempot var inte det högsta och lagen skapade inte mycket framåt, men Arsenal  var laget som skapade den första riktigt heta målchansen och den kom också tidigt. Redan efter fem minuters spel utmanade Alex Oxlade-Chamberlain från sin vänsterytterposition Swanseas vänsterback Angel Rangel. Engelsmännen lyckades med lite flytt ta sig förbi spanjoren och bröt in i straffområdet. Därifrån försökte "The Ox" skruva in bollen i det bortre hörnet men avslutet satt klockrent i ribban.

Swansea jobbade sig därefter in i matchen mer och mer och tog också över bollinnehavet. Arsenal fick inte upp sitt bolltempo då det gick på tok för långsamt när Arteta och Diaby skulle sätta igång anfallen och laget blev ofta av med bollen vilket skapade lägen för Swansea att ställa om på. Hemmalaget utnyttjade inte dessa lägen på bästa sätt men hotade då och då genom farliga djupledslöpningar. I den 13:e minuten frispelade sydkoreanen Ki med en genomskärare Angel Rangel som kom relativt fri mot Fabiański. Spanjoren blev dock rätt pressad av Arsenal-försvaret och fick inte alls till avslutet som gick långt utanför. Strax efter blev även Michu frispelad men även denna gång gick avslutet utanför.

Arsenal tog återigen över bollinnehavet mer och mer. Cazorla fick till en bra träff på halvolley från distans men avslutet gick rakt på en välplacerad Vorm i Swansea-målet. Men trots ett allt större spelövertag var tempot fortfarande för lågt för att skapa något mer än ett par halvchanser. Halvleken slutade mållös och det kan inte påstås att något av lagen hade bjudit på fotbollsgodis.

Den andra halvleken skulle till stor del bestå av en stor Arsenal dominans. Redan från början lyckades Arsenal skapa ordentligt tryck mot Swansea-målet och tempot i anfallsspelet var nu även något högre. Men de riktigt farliga målchanserna uteblev. Istället var det Swansea som då och då hotade genom kontringar bland annat genom  Pablo Hernandez. Med tjugo minuter kvar att spela kände Arsène Wenger att det behövdes ett par förändringar för att få till ett vinstmål. Fransmannen bytte då in Aaron Ramsey och Gervinho och ut gick Abou Diaby och Alex Oxlade-Chamberlain.

Bytena fick nästan effekt direkt när Gervinho skickligt kom loss på vänsterkanten men inspelet in i straffområdet höll för låg kvalité för att nå en medspelare. Men Arsenal skulle till slut få in ett ledningsmål. Det skulle krävas en fransk tå och en spansk måldebutant. I den 74:e matchminuten svepte Cazorla, som varit Arsenals bästa spelare, in i den vänstra delen av straffområdet. Den lille spanjoren slog sedan en passning snett bakåt. Passningen nådde inte riktigt rätt adress men Giroud lyckades få en tå på bollen och styra bollen till Nacho Monreal som hade avancerat in i straffområdet. Vänsterbacken tog emot bollen och tofflade in ett vänsterskott i den bortre delen av målet bakom en något skymd Vorm. 0-1 Arsenal och Monreals första mål för klubben!

Hemmalaget försökte att gå för ett kvitteringsmål men lyckades inte skapa mycket bortsett från en frispark från de Guzman som slickade stolpen. Istället skulle Arsenal genom ytterligare ett mål stänga matchen. På stopptid slog Giroud en passning till en djupledslöpande Ramsey. Walesaren frispelade därefter Gervinho som ensam mot Vorm kunde rulla in 0-2. Därmed var segern säkrad och matchen slutade  också 0-2 till Arsenal.

Matchen tände aldrig riktigt till på alvar. Bägge lagen kändes ganska loja och tempot var relativt lågt under hela matchen. Men vad spelar det för roll när Arsenal tar sin andra raka 0-2 vinst och tre otroligt viktiga poäng i kampen om den så viktiga Champions League-platsen. Genom denna seger sätter man nu press på både Tottenham och Chelsea som måste vinna sina matcher för att Arsenal inte ska knappa in på dem. Sammanfattningsvis var det för ovanlighetens skull en lugn dag på jobbet när Arsenal gjorde det som krävdes för att fixa segern i en på pappret svår bortamatch.