Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal tog en viktig seger i Wales.

Chamberlain blickar framåt

mån 18 mar 2013 kl 18:46

Arsenal fick på lördagen med sig tre viktiga poäng från Wales, när Swansea besegrades. Efter matchen diskuterade Alex Oxlade-Chamberlain segerns betydelse för truppen.

Det såg länge ut att bli en mållös historia mellan Swansea och Arsenal under lördagen. Efter två ramträffar från yttermittfältaren Alex Oxlade- Chamberlain i den första halvleken, fruktade många supportrar det värsta. Kanske var det här en dag när bollen helt enkelt inte ville gå in i mål. Lyckligt nog skulle det visa sig inte vara fallet senare under tillställningen. I den74:e minuten spräckte nämligen Arsenal till slut målnollan genom Nacho Monreal, som därmed gjorde sitt första mål någonsin för Arsenal. På tilläggstid fastställde sedan Gervinho slutresultatet till 2-0, efter en fin framspelning av Aaron Ramsey.

Efter matchen var det en lättad Alex Oxlade- Chamberlain som mötte pressen. Engelsmannen var på förhand medveten om matchens betydelse och även svårigheten att spela mot Swansea i Wales.
- Vi visste att det skulle bli en tuff match, men vi var tvungna att ta med oss allt från onsdagens vinst mot Bayern och använda det i den här matchen.

Chamberlain vet vilken viktig period som står runt hörnet, för att drömmen om Champions League ska bli till verklighet även nästa säsong. Vinsten mot Swansea är en bra start enligt engelsmannen.
- Swansea resultatet är en bra start, men vi kan inte titta bakåt i tiden. Vi måste istället se framåt för vad vi kan uppnå. Det kommer bli viktigt för de kommande matcherna. Vi måste ta det steg för steg. Att hantera den dagliga pressen tycker inte Chamberlain är ett problem, utan istället en del av jobbet.

Han är övertygad om att truppen har den psykologiska aspekten som krävs i de här sammanhangen.
- Alla i Premier League känner press över att få med sig resultat. Det är en del av jobbet som fotbollsspelare. Vi har rätt karaktärer för att hantera pressen. Han förklarade sedan vidare att känslan i truppen är bra. Förhoppningsvis kommer vinsten mot Swansea visa sig bli en ökad kick rent självförtroendemässigt.
- Vi har alltid haft tron på oss själva. Vinster som denna mot Swansea påverkar självförtroendet på ett bra sätt. Vi måste ta med oss vinsten in i framtiden och de kommande matcherna.

Avslutningsvis poängterade engelsmannen hur viktigt det är att fokusera på det som går att påverka under säsongens slutskede, det vill säga de egna resultaten. Därför måste spelarna göra jobbet på planen för att avsluta med flaggan i topp.
- Det kommer bli tufft. Det finns många lag runt oss som vi inte kan kontrollera. Vi kan bara kontrollera oss själva och se vad det leder till i slutändan.