Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vem får stå framöver? Fabianski eller Szczesny?

Wenger positiv till målvaktskampen

ons 20 mar 2013 kl 18:55

Arsene Wenger tror att konkurrensen bland målvakterna i klubben är bra för deras personliga utveckling. Han uttrycker även sin beundran för Lukasz Fabianskis karaktär sedan återkomsten.

Många stunder i livet handlar om att ha tålamod, för att sedan ta chansen när den väl dyker upp. Fråga bara Arsenals 27-årige polack, Lukasz Fabianski. Han har varit på skadelistan under stora delar av säsongen och har dessutom under den föregående fått stå i skuggan av sin yngre landsman, Wojciech Szczesny.
Fabianski hade inför sin comeback mot Bayern München i Champions League inte spelat A-lagsfotboll på mer än ett år. Hans insats visade sig med facit i hand vara stabil rakt igenom. Insatsen var till och med så bra att Arsene Wenger bestämde sig för att låta Fabianski behålla sin plats i målet mot Swansea lördagen efter.

Den ordinarie målvakten Szczesny har därmed inte spelat de senaste två matcherna, utan istället följt dem från avbytarbänken. Konkurrensen målvakterna emellan tror Wenger är bra för alla parter.
- Man kommer alltid lära sig av konkurrens. Att träna är en sak, men att spela match en helt annan.
Wenger har imponerats av Fabianskis senaste prestationer, såväl i träning som under match.
- Fabianski har varit fantastisk under träningarna. Att sedan gå från träning till match under press är vad man lär sig under pressade situationer.

Kampen om platsen mellan stolparna i klubben är annars hård. Förutom Szczesny har även Vito Mannone spelat matcher under säsongens inledning och dessutom vid flertalet tillfällen gjort bra ifrån sig. Den målvakt som är mest i behov av speltid är enligt Wenger polacken den äldre.
- Problemet med Fabianski är att han är 27 år och inte 19 år. Han är i en ålder där han behöver spela. Han vill spela.
Att göra alla parter nöjda är ett problem som Wenger aldrig kommer lyckas lösa. Han har flera viktiga beslut att ta ställning till den kommande framtiden.
- Om du ställer frågan: Är Szczesny nöjd? Självklart är han inte nöjd när han inte får spela. Alla vill spela i stora klubbar där konkurrensen är stor.

Avslutningsvis menar Wenger att det är just den hårda konkurrensen som kännetecknar en storklubb.
- Det är bara att se på matchen mellan Manchester United och Real Madrid. Titta på bänken och titta sedan vilka som befinner sig på läktaren.
För inte så länge sedan kändes Szczesny som det självklara valet i målet, för att under de senaste två matcherna istället ha placerats på avbytarbänken. Uppenbarligen kan situationen förändras snabbt inom fotbollen.