Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jenko är ett stort fan av Monreal.

Jenkinson hyllar Monreal

lör 23 mar 2013 kl 19:27

Carl Jenkinson hyllade Nacho Monreal efter spanjorens insats mot Swansea förra helgen.

Det var under lördagens ligamatch borta mot Swansea, som Nacho Monreal gjorde sitt första mål i Arsenaltröjan. Spanjoren fångade upp en boll i Swanseas straffområde och placerade sedan bollen till vänster om Swanseas målvakt Michel Vorm, helt otagbart. Arsenal stod efter ledningsmålet emot bra och kunde sedermera även göra ett andra mål genom en kontring, där Gervinho blev målskytt. Efter matchen hyllades spanjoren av sin försvarskollega, Carl Jenkinson, som blivit ett fan av vänsterbacken.
- Jag är ett stort fan av Monreal om jag ska vara ärlig. Hans första mål var verkligen viktigt för oss. Vi behövde det och efter målet var det viktigt att hålla tätt bakåt. Sedan gjorde Gervinho vårt andra mål, så avslutningen var fantastisk.

Engelsmannen menade att vinsten var viktig för laget och att stämningen i omklädningsrummet efter matchen var något alldeles extra.
- Det var en stor vinst. Vi var lyriska i omklädningsrummet, eftersom detta är en svår plats att vinna på. Jag och killarna är nöjda och det borde vi också vara.
Jenkinson fortsatte sedan på det inslagna spåret med att förklara hur svårt det är att spela i Wales mot Swansea.
- Det är inte enkelt att spela mot Swansea i Wales. Det är ett bra lag som är bra med bollen. De kan spela fotboll, men vår vinst var välförtjänt.

Engelsmannen var samtidigt nöjd med spelet under stora delar av matchen. Även spelarnas attityd menade han var bra.
- Jag tycker vi spelade riktigt bra fotboll emellanåt, speciellt mot slutet. Det är under den här typen av matcher som man måste visa stor kämpaanda och det gjorde vi.

Efter vinsten närmar sig Arsenal ärkerivalen Tottenham Hotspur i tabellen. Det är inget som Jenkinson tänker på, utan han vill bara fokusera på det egna laget.
- Vi behöver bara koncentrera oss på Arsenal. Andra lag kommer tappa poäng. Vi vill vinna varje match och det är vi kapabla att göra.

Han avslutade med att förklara hur viktigt det är att behålla fokuset till slutet av säsongen.
- Vår form har inte varit dålig, men den kan bli bättre såklart. Från och med nu är det fokus till slutet av säsongen. Det kommer antingen bära eller brista, så avslutningen kommer nästan bli som en egen säsong.