Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger kommer ta det lugnt med Wilshere.

Wenger är rädd om Wilshere

ons 27 mar 2013 kl 11:34

Jack Wilshere är inte inkluderad i den trupp som på lördag tar sig an Reading. Wenger förklarar varför han tagit beslutet att vila mittfältaren.

Jack Wilshere har missat Arsenals två senaste matcher på grund av problem med sin ena ankel. Turligt nog är det inte samma ankel som höll engelsmannen borta från spel i 17 månader, men ändå var det mardrömsnyheter för Arsenals supportrar när beskedet kom från första början.
Enligt Arsenal och Arsene Wenger ska inte skadan vara allvarlig. Mittfältaren vilas bara inför lördagens match mot Reading som en säkerhetsåtgärd. Att stressa fram Wilshere är inget alternativ enligt Wenger, som har lärt sig av tidigare handlingar.
- Vi kommer att vila honom när det behövs. Han har regelbundna genomsökningar och så snart vi har en varning kommer vi att respektera det oavsett vad som står på spel.

Wenger menar samtidigt att Wilshere kunde ha varit inkluderad i lördagens trupp, men har som sagt lärt sig från historien. Beskedet var annars tungt för Wilshere själv, som gärna hade deltagit i lördagens viktiga match på Emirates.
- Det var en svår stund för honom naturligtvis när jag berättade att han skulle vilas, eftersom han inte känner någon smärta. Men han vet att hans framtid är viktig. Eftersom han är en mycket ung spelare, tror jag han accepterar beslutet.

Engelsmannen har, förutom Arsenals två senaste matcher, även missat Englands senaste landskamper. Wilshere kan dock få chansen i Englands vänskapsmatcher i slutet av säsongen mot Irland och Brasilien. Situationen beror helt på mittfältarens form och skick. Wenger är själv positiv till Wilsheres deltagande i dessa framtida tillställningar.
- Om han blir uttagen kommer han att åka. Det beror på vilken form han kommer vara i. Detta är ett jobb där man behöver spela och där det samtidigt handlar om att ta fysiska chansningar, men Wilshere behöver ingen speciell behandling för tillfället. Vi måste bara vara försiktiga med inflammationen i hans ankel.