Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenal rida vidare på Readingvinsten?

Inför: Arsenal - West Bromwich

fre 5 apr 2013 kl 18:11

Arsenal har bara sju matcher kvar att spela av säsongen och för att nå en Champions League-plats måste man fortsätta vinna matcher. Nu väntar ett tufft möte borta mot West Bromwich.

Det har varit ett par händelserika veckor för Arsenal som toppat sin form precis vid rätt läge av säsongen. Sedan man vann med 2-0 borta mot Bayern München i Champions League har man gått som tåget och vunnit borta mot Swansea och hemma mot Reading. Nu väntar West Bromwich borta på The Hawthorns, som är en av de tuffa bortamatcher som återstår av säsongen.
Hawthorns var den arena där Arsenal knep sin Champions League-plats förra säsongen. I den allra sista omgången var man tvungen att vinna mot West Bromwich, vilket man även lyckades göra tack vare viss hjälp från WBA-keepern Marton Fülöp. Slutresultat skrevs till 3-2 efter mål av Yossi Benayoun, André Santos och Laurent Koscielny.

Benayoun återvände till Chelsea och Andre Santos lånades i vintras ut till brasilianska Gremio. Av den målgörande trion finns bara Laurent Koscielny kvar, som även väntas starta på lördag eftermiddag. Kaptenen Thomas Vermaelen och målvakten Wojceich Szczesny är sedan tidigare petade och lär få fortsätta värma bänken.
Efter en mycket stark ligastart där WBA var uppe och nosade på CL-platserna har man under andra halvan av säsongen varit något av en besvikelse, men trots att formen inte varit lika bra befinner man sig fortfarande på en hedersvärd åttondeplats. Birmingham-laget befinner sig faktiskt bara nio poäng efter Arsenal, men med en match mer spelad.

The Gunners har dock varit väldigt formstarka på sistone och ser ut att fortsätta hålla i den positiva trenden. Senast krossade man Reading hemma på Emirates med 4-1 och laget verkar vara fast beslutet att klara av en Champions League-plats, men man befinner sig fortfarande ett par poäng efter Chelsea och Tottenham. Det gäller således att fortsätta vinna då en endaste förlust kan innebära ett mycket dyrbart poängtapp.

Skade- och avstängningsläget

ARSENAL: Abou Diaby är långtidsskadad medan Theo Walcott och Jack Wilshere fortfarande är en vecka från att vara redo för match. Nacho Monreal är ett tveksamt kort inför lördagen, men bör kunna spela om inte Arsène Wenger väljer att starta med Kieran Gibbs istället.

WEST BROMWICH: West Bromwich har två långtidsskador. Mittfältaren George Thorne lär inte återvända förrän i september, medan det väntas ta ännu längre för Zoltán Gera. James Morrisson är ett osäkert kort, men bör vara matchredo.

Statistik

West Bromwich har bara vunnit två av hela tretton Premier League-möten mot Arsenal. Den enda hemmavinsten kom i oktober 2005. West Broms hemmafacit under den här säsongen är det sjätte bäst i ligan. West Brom har legat under i halvtid vid tio tillfällen under säsongens gång. Inte en enda gång har man lyckats vända och vinna. Man har kryssat en gång och förlorat resterande nio. Man har dessutom bara vunnit en av sina fyra senaste ligamatcher och bara tre av de tolv senaste.
Birmingham-laget behöver bara en vinst till för att sätta ett personligt Premier League-rekord på 14 vinster.

Arsenal är bäst i hela ligan på att försvara sina ledningar. Man har enbart tappat fyra poäng från en vinnande position. Dessutom har man ligans bästa facit i andra halvlek då man gjort mer mål än motståndaren vid 17 tillfällen och bara blivit besegrad i det avseendet två gånger.

Gervinhos mål mot Swansea och Reading innebär att han gjort mål i två raka Premier League-matcher för första gången i sin karriär. Santi Cazorla är dessutom inne i en bra målform med fyra mål på de fem senaste ligamatcherna.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Lukasz Fabianski.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Santi Cazorla, Mikel Arteta, Aaron Ramsey.
Anfall: Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud,Gervinho.
Avbytare: Wojciech Szczesny, Francis Coquelin, Tomas Rosicky, Carl Jenkinson, Nacho Monreal, Andrej Arsjavin, Lukas Podolski.

WEST BROMWICH
Målvakt: Ben Foster.
Försvar: Gareth McAuley, Billy Jones, Jonas Olsson, Liam Ridgewell.
Mittfält: Claudio Yacob, Graham Dorrans, Youssouf Mulumbu, Chris Brunt.
Anfall: Shane Long, Romelu Lukaku.
Avbytare: Boaz Myhill, Goran Popov, Markus Rosenberg, Jerome Thomas, Peter Odemwingie, Gabriel Tamas, Marc-Antoine Fortune.