Medlemmar: 6067 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gibbs gjorde sin 100:e match mot Reading.

Wenger hyllar Gibbs

tor 4 apr 2013 kl 22:34

Kieran Gibbs har en stark säsong bakom sig i Arsenal. Nu hyllas han av Wenger, som menar att engelsmannen tagit ytterligare ett kliv i sin personliga utveckling.

Arsenal stod för en stabil insats under lördagens match mot Reading. Under samma match jubilerade Kieran Gibbs, som med sitt inhopp gjorde sitt 100:e framträdande för Arsenal. Engelsmannens säsong har annars varit stabil när han väl befunnit sig på planen. Gibbs har nämligen varit på skadelistan mellan varven, som bland annat innebar att han missade första mötet med Bayern München i Champions League. Wenger är totalt sett nöjd med sin vänsterspringare och menar att han börjat spela mer med sin personlighet under matcherna.
- Han har utvecklats mycket och börjat använda sin personlighet i matcherna. Det har ibland varit ett problem för honom. Han har auktoritet, är bestämd när han går framåt och i matcher när vi har underpresterat som i matchen mot Swansea i cupen, var han spelaren som tog oss tillbaka in i matchen.

Wenger fortsätter att hylla sin vänsterback och tycker han är topp tre vänsterbackar i landet.
- Även i München när han hade varit borta i 6 veckor kom han direkt tillbaka och hade en bra match. Jag tycker han är en av de tre bästa vänsterbackarna i landet.

I januari värvades Nacho Monreal, som är en direkt konkurrent till Gibbs. Wenger tror att engelsmannen är redo för konkurrenssituationen, som han dessutom menar är nyttig för båda spelarna.
- Han är redo för striden. Jag värvade Monreal för att vi behöver två vänsterbackar, men även för att båda kan spela i en position längre fram i planen. I vissa matcher kan vi använda båda två.