Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger dissar RvP.

Wenger: RvP är som en 39-årig kvinna

sön 28 apr 2013 kl 10:28

För första gången sedan den förbjudna flytten kommer Robin van Persie tillbaka till London och Emirates Stadium. Nu jämför Arsene Wenger honom med en kvinna som vill föda barn.

Robin van Persie kan sedan en vecka tillbaka titulera sig ligamästare med Manchester United, men det är inget trevligt besök som väntar på Emirates Stadium när hans nya lag gästar Arsenal på söndag eftermiddag.
Arsene Wenger har tidigare bett fansen att respektera van Persie, men efter att han hade sagt samma sak inför bortamötet på Old Trafford sjöng fortfarande fansen barnförbjudna sånger om holländaren. Inget tyder på att van Persie får det trevligare på söndag.
Wenger har tidigare sagt att det var ett av de tuffaste beslut han någonsin tagit, men ångrar ingenting. Nu jämför han holländaren med en barnlös kvinna.
- Robin anlände vid 29 års ålder och tänkte 'kan jag vinna mästerskap här eller har jag större chanser att göra det någon annanstans'. Det finns en tidsskala för barnlösa kvinnor som vid 39 års ålder börjar tänka 'det börjar bli för sent nu'.

En högst pricksäker jämförelse som gått hem hos fansen. Trots det finns det många supportrar som är fortsatt kritiska till Wenger som tränare.
- Det är svårt när en spelare inte vill vara kvar. Att tvinga honom kvar, riskera att han inte producerar någonting och sedan låta honom gå gratis skulle göra dig till en dubbelförlorare. Vi har förlorat stora spelare förut, såsom Thierry Henry och Patrick Vieira, men de hade vunnit titlar med klubben och lämnade först vid 30 eller 31-års ålder.

Wenger menar att Arsenal haft stora chanser att vinna någonting om van Persie beslutat sig för att stanna.
- Robin kunde hjälpt oss att vinna då vi inte vunnit någonting på flera år. Att han lämnade oss är väldigt frustrerande.

Troligtvis kommer van Persie bemötas av många burop och svordomar på söndag, men när en spelare flyttar till en rival finns det ingen återvändo. Arsenal måste samtidigt glömma bort allt som har med holländaren att göra och fokusera på att ta hem tre ytterst viktiga poäng. Efter allt drama är det fortfarande poängen som är viktigast.