Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenal ta femte raka segern mot Everton?

Inför: Arsenal - Everton

mån 15 apr 2013 kl 13:00

Arsenal tog sig upp på tredje plats efter vinsten mot Norwich och kan befästa den placeringen när Everton kommer på besök.

Efter förlusterna mot Blackburn och Bayern München i februari pekade det mesta neråt för Arsenal. Två månader senare är de nederlagen som bortspolade och formen är den bästa på hela säsongen. På de 10 senaste ligamatcherna har Gunners 25 poäng och är med det formstarkast i hela Premier League.
Det är märkligt hur snabbt det kan vända i fotboll. Men även om våren stundar i London återstår sex ligamatcher och flera kalla vindar som Arsenal måste stå emot om det ska bli spel i Champions League nästa säsong. En av dem blåser in från Merseyside på tisdagskvällen.

Arsène Wenger har många formstarka spelare att välja mellan när han tar ut startelvan mot Everton. Aaron Ramsey har spelat 90 minuter i de tre senaste ligamatcherna och valdes till matchens spelare av fansen i helgens match. Mot West Bromwich var Tomas Rosicky på fantastiskt spelhumör och satte två mål. Efter inhoppen mot Bayern och Swansea har även Gervinho hittat formen och stod för en stark insats mot Reading.
Därtill är Olivier Giroud i bra slag målmässigt och Santi Cazorla har stått för flera fina insatser den senaste månaden. Att både Lukas Podolski och Theo Walcott fick starta på bänken senast visar vilken offensiv bredd Arsenal har i dagsläget. Däremot finns det en del orosmoln i defensiven då Lukasz Fabianski riskerar att missa matchen efter en spark på revbenen mot Norwich. Frågan är om Wojciech Szczesny är redo för comeback efter att ha varit förpassad till U21-laget senaste veckorna. Polacken, som fyller 23 år på torsdag, har inte vaktat målet sedan matchen mot Tottenham i början på mars.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Abou Diaby är långtidsskadad medan Tomas Rosicky är tillgänglig efter att ha missat matchen mot Norwich med en lättare skada. Lukasz Fabianski är tveksam till spel, då han fick en spark på revbenen i helgens match. Per Mertesacker återvänder till matchtruppen efter avstängning. Jack Wilshere, tillbaka i startelvan i helgen efter skada, är förmodligen inte redo för 90 minuter ännu.

EVERTON: David Moyes har samtliga spelare tillgängliga för uttagning inför matchen på Emirates Stadium. Tony Hibbert gjorde comeback förra måndagen då han spelade för klubbens U21-lag, efter att ha missat fyra månader. Darron Gibson har problem med en ljumske och behöver opereras efter säsongen enligt Moyes, men det stoppar inte mittfältaren från spel.

STATISTIK

  • Arsenal har vunnit sju av de åtta senaste matcherna i ligan.
  • Everton har tagit 13 av 15 möjliga poäng på de fem senaste ligamatcherna.
  • 16 segrar på 20 hemmamatcher är Arsenals facit mot Everton i Premier League.
  • Arsenal har fler vinster (26) och har gjort fler mål (82) mot Everton än mot något annat lag sedan Premier League bildades.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Lukasz Fabianski.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Aaron Ramsey, Mikel Arteta, Jack Wilshere.
Anfall: Santi Cazorla, Olivier Giroud, Lukas Podolski.

Avbytare: Vito Mannone, Thomas Vermaelen, Nacho Monreal, Tomas Rosicky, Alex Oxlade-Chamberlain, Gervinho, Theo Walcott.

EVERTON
Målvakt: Tim Howard.
Försvar: Seamus Coleman, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Leighton Baines.
Mittfält: Leon Osman, Darron Gibson, Marouane Fellaini, Steven Pienaar.
Anfall: Kevin Mirallas, Victor Anichebe.

Avbytare: Mucha, Heitinga, Oviedo, Barkley, Hitzlsperger, Jelavic, Naismith.