Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

U21 avslutade med ett kryss

fre 3 maj 2013 kl 22:00

Arsenals U21 lag spelade under fredagskvällen sin sista match för säsongen och det var troligtvis även sista matchen någonsin på Underhill Stadium. Resultatet blev 1-1 i mötet med Liverpool.

MATCHFAKTA

Arsenal-Liverpool  1-1

Mål: 1-0 Eisfeld (49), 1-1 Bijev (89).

Så spelade Arsenal: 
Damian Martinez
Jernade Meade, Sead Hajrovic, Martin Angha, Hector Bellerin
Kristoffer Olsson, Nico Yennaris - Gedion Zelalem, Thomas Eisfeld, Serge Gnabry
Chuba Akpom.

Avbytare: Josh Vickers, Brandon Ormonde-Ottewill, Craig Eastmond, Jack Jebb, Sanchez Watt.

Efter att ha slagit Wolverhampton med 2-1 i tisdags var Steve Gattings mannar i U21-laget återigen i aktion när man idag tog emot Liverpool på Underhill Stadium. Detta kan ha varit den sista matchen som Arsenal gjorde någonsin på arenan om inte klubben köper upp den som det har ryktats om att man ska göra. Arsenal har sedan 2001 spelat ungdomsmatcher och en del träningsmatcher för A-laget där och arenan som är väldigt mysig och klassiskt engelsk kommer bli saknad även bland Arsenal-supportrarna fast det egentligen är Barnets hemmaarena.

Fredagens match mot Liverpool var av otroligt hög kvalitet och intensitet precis som mötet mellan lagen på Anfield den 8:e april då hemmalaget vann med 3-2. Trots det höga tempot i spelet var det väldigt få farliga chanser som skapades under den första halvleken. Gästerna var närmast ett mål i inledningen då man bara efter någon minut tvingade Martinez i målet till att agera.

Även om Arsenal sedan skapade ett halvt läge genom Chuba Akpom var det ändå Liverpool som höll i taktpinnen och man borde egentligen ha haft en straff i mitten på halvleken när Jernade Meade gjorde ner en motståndare i eget straffområde. The Gunners fick träna sitt försvarsspel som verkligen sattes på prov vid flera tillfällen. Serge Gnabry hade en frispark som gick med bra kraft över från distans i slutminutrarna och det var bland det bästa Arsenal skapade i första halvlek.

Fyra minuter in i den andra halvleken skulle dock Arsenal öppna måslkyttet i matchen och det efter en klassprestation från Thomas Eisfeld. Gedion Zelalem passade över bollen till tysken som befann sig i en central position utanför mittcirkeln, han tog med sig bollen fram några steg innan han smällde av ett kanonskott i nättaket. 20-åringen har den här säsongen visat upp att han har en näsa för mål och är väldigt kreativ i sitt spel. Han stod även för ett mer än godkännt inhopp i 5-7 vinsten borta mot Reading i ligacupen och den tidigare Dortmund-spelaren lär få mer speltid på A-lagsnivå nästa säsong. 

Arsenal hade vid det här läget av matchen ett bra grepp om spelet och man pressade på för ytterliggare ett mål. Bellerin slog ett inlägg från höger som Jernade Meade avslutade med en volley och sedan hade både Akpom och Gnabry varsitt avslut som båda smet strax utanför. Men när det så började närma sig de absoluta slutminutrarna skulle gästerna ändå få sitt kvitteringsmål efter att ha skapat lite press mot offensivt straffområde. Liverpools Villyan Bijev byttes in i 80:e minuten och satte sedan i 89:e minuten målet som tog hans lag till semifinal från U21 elit-gruppen. 

Detta var som sagt säsongens sista match för Arsenals U21-lag som haft ett mycket framgångsrikt år  med flera spelare som gjort debut i A-laget samt en fjärdeplats i NextGen Series. Många utav spelarna i laget står inför ett svårt val inför nästa säsong, gå ut på lån eller att stanna och jobba för en plats i A-truppen.

Arsenal U18 spelar under söndagen sin sista match för säsongen då man möter Newcastle på bortaplan.