Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger är imponerad av Cazorlas debutsäsong i England.

Cazorla hyllas av Wenger

tor 2 maj 2013 kl 21:15

Santi Cazorla har stått för en övertygande första säsong i England och har verkligen anpassat sig bra. Nu hyllas han av Arsene Wenger som är förvånad över hans styrka och uthållighet.

Arsene Wenger var medveten om att han värvat en spelare med stor talang när han köpte Santi Cazorla från Malaga den sjunde augusti. Det han dock inte förväntade sig och ingen annan heller troligtvis var att han 35 ligaomgångar senare skulle stå på totalt tolv mål och sju assist. Detta är ett imponerande facit för en utlandsspelare i sin debutsäsong i England, då vi sett många exempel på spelare som haft svårt att anpassa sig till det tuffa och fysiska spelet.

Santi har spelat i 92 procent av samtliga A-lagsmatcher denna säsong och han hyllas nu av Arsene Wenger som menar på att han varit lika konsekvent på träningar som matcher.
- Det är helt fantastiskt, berättar Wenger för Arsenal Player.
- Jag ska säga er en sak - om ni räknar antalet träningar han har missat så är det liknande till antalet matcher han har missat. Hans konsistens har varit otrolig för våra matcher och träningar.

- Jag var inte medveten om Cazorlas uthållighet innan han skrev på för oss, fortsätter Arsene att berätta.
- Personligen kollade jag upp hur många matcher han hade spelat men jag trodde inte att han skulle hålla samma styrka i Premier League. Jag förväntade mig att han skulle missa fler matcher än vad han gjort och det för att ligan är väldigt tuff fysiskt. Duellerna är tuffa. Detta visar att han har en fantastisk kropp men även att han är intelligent för han vet vart han ska vara på planen.