Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Walcott och Cazorla fixa ny seger mot Wigan?

Inför: Arsenal-Wigan

mån 13 maj 2013 kl 12:00

På tisdag är det dags för en oerhört viktig match för vårt kära Arsenal. Wigan väntar hemma på Emirates och allt annat än en vinst är en katastrof.

Arsenal tar under tisdagen emot Wigan i ett otroligt viktigt möte på Emirates Stadium. Båda lagen är desperata ute efter så många poäng som möjligt, Arsenal i jakten på en CL-plats och Wigan i kampen om att hålla sig kvar i Premier League. Arsenal är just nu två poäng bakom Tottenham, som i och med sin seger mot Stoke nu innehar fjärdeplatsen.
The Gunners kommer till spel med en oerhörd press på axlarna och ska man se till spelet som man presterade på Loftus Road förra helgen så finns det anledning till att vara oroad. Visst man vann matchen med 1-0 efter Walcotts mål i den första minuten men sedan under resterande delen utav mötet hade man svårt att hitta ett eget spel, och om det inte varit för en fantomräddning av Szczesny i slutet kunde en plats i nästa års CL inte legat i våra egna händer vid det här laget.

Wigan kommer senast från att ha vunnit FA-cupen efter en riktig bragdseger emot City på Wembley. På förhand var man uträknade på planen och på läktaren men tack vare Ben Watsons nickmål i den 91:a minuten kunde man räkna in sin första FA cup-titel i sin första final i turneringen. Denna seger kommer säkerligen ha gett laget en boost med självförtroende men det är osäkert hur mycket man firat under söndagen och måndagen och om det kommer påverka lagets insats på något vis.

Trots hopp och tro om att Chelsea och Tottenham skulle tappa poäng i helgen så blev det inte ett faktum. The Blues är troligtvis utom räckhåll och med det även tredjeplatsen men fjärdeplatsen har vi fortfarande i våra egna händer. Tar Arsenal full pott i de två kvarvarande matcherna, Wigan hemma och sedan Newcastle borta, så får vi se vårt kära Arsenal spela Champions League även nästa år!

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenals skadelista ser väldigt positiv ut. Både Lukasz Fabianski och Kieran Gibbs (testas under måndagen) ser ut att vara tillbaka i matchform vilket innebär att endast Abou Diaby återfinns i sjukstugan.

Wigan: Gästerna har hela sex man på sin skadelista. Stam, Beausejour, Figueroa, Pollitt, Ramis och Crusat ser alla ut att missa mötet på Emirates.

STATISTIK

  • Arsenal är obesegrade i sina åtta senaste ligamatcher. Totalt har det blivit tjugo poäng efter sex vinster och två oavgjorda.
  • Senast The Gunners vann både hemma och borta mot Wigan var under säsongen 2008-09.
  • Wigan har förlorat nio utav de tio senaste cup- och ligamatcherna borta mot Arsenal. Dock så vann man senaste mötet i norra London då man vann med 2-1 i PL-mötet under april 2012.
  • Arsenal har vunnit alla fem utav sina hittills spelade matcher mot de tre bottenlagen i ligan.
  • Lukas Podolski har blivit utbytt hela 21(!) gånger under ligaspelet i år, vilket är mer än någon annan spelare. Om han blir utbytt under tisdagens match så slår han Fredrik Ljungbergs "rekord" i Arsenal från säsongen 2003-04 då även han blev utbytt hela 21 gånger.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Aaron Ramsey, Mikel Arteta, Jack Wilshere.
Anfall: Gervinho, Theo Walcott, Santi Cazorla.
Avbytare: Vito Mannone, Francis Coquelin,Tomas Rosicky, Lukas Podolski, Nacho Monreal, Carl Jenkinson, Alex Oxlade-Chamberlain.

WIGAN

Målvakt: Joel Robels.
Försvar: Gary Caldwell, Paul Scharner, Roger Espinoza, James McCarthy.
Mittfält: James McArthur, Shaun Maloney, Arouna Kone.
Anfall:Callum McManaman, Ben Watson, Emmerson Boyce.
Avbytare: Franco Di Santo, Jordi Gomez, Ali Al Habsi, David Jones, Angelo Henriquez, Roman Golobart.