Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Leder Wenger Arsenal till Champions League igen?

Inför: Newcastle-Arsenal

lör 18 maj 2013 kl 17:00

Wenger och hans mannar reser norrut i helgen för en otroligt viktig och sista match mot Newcastle på St James´s Park på söndag. Det är nu allt avgörs!

På söndag är det dags att avrunda årets upplaga av Premier League och Arsenal gästar Newcastle och St. James´s Park för en viktig match om man vill säkra en plats i Champions League i höst. Denna säsong har gått relativt fort förbi och den har precis som förra året varit fylld med både hemska nederlag och fantastiska segrar. Det viktigaste just nu är dock att avsluta med flaggan i topp och vinna sin egen match uppe i norr så man inte behöver vara påverkade av hur det går på White Hart Lane.

Arsenal kommer senast från en härlig segermatch hemma mot Wigan då man gjorde en medioker första halvlek som man även släppte in mål i slutminuten i. I den andra halvleken släppte man på handbromsen och resultatet rann iväg till hela 4-1 till slut. Santi Cazorla var planens gigant med sina fyra assist till Lukas Podolski x2, Theo Walcott och Aaron Ramsey. Om laget ser till att fortsätta på den vägen man avslutade tisdagens match så kan vi få en trevlig söndagseftermiddag i Newcastle.

Laget från The Toon säkrade sitt kontrakt till nästa säsongs upplaga av Premier League i förra omgången då man besegrade QPR på bortaplan med 2-1. I den senaste hemmamatchen föll man med hela 0-6 då Liverpool var på besök och lagets försvarsspel i den matchen var under all kritik. Då var man ett pressat lag men på söndag kan man spela helt utan press vilket kan vara lättare men det kan däremot kanske bli svårare att motivera sig.

Oavsett hur Newcastle kommer uppträda på St. James Park är det viktigaste att Arsenal gör sitt och levererar nu när det verkligen gäller. Tottenham spelar samtidigt som oss mot Sunderland hemma i London. Förhoppningsvis är det inte den matchen man från Arsenals sida behöver lägga fokus på utan istället Chelseas möte med Everton, för det finns fortfarande en chans till tredjeplatsen om The Gunners gör sitt i Newcastle. Hamnar man på samma poäng, målskillnad och antal gjorda mål som Chelsea väntar en play off-match på Villa Park söndagen den 26:e maj.

Som sagt så är det viktigaste för Arsenal dock att man vinner sin egen match och därmed slutar över Tottenham.

Up the Arsenal!

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Skadelistan för Arsenal ser fortsatt bra ut förutom att Mikel Arteta riskerar att missa mötet med Newcastle. Han kommer genomgå ett sent fitness-test men chanserna till spel för honom är minimala. Förutom honom finns såklart Abou Diaby sedan länge där med sin knäskada.

NEWCASTLE: Söndagens hemmalag har hela nio man på sin skadelista. Däremot så har tre utav dessa, Tiote, S Taylor och Santon, chans till spel men är osäkra kort. De som med säkerhet kommer missa matchen är: Ameobi, Sissoko, Haidara, Krul, Vuckic och R Taylor.

STATISTIK

  • Senast lagen möttes var på Emirates i december. Matchen slutade då hela 7-3 till Arsenal.
  • Newcastle har bara vunnit en utav sina elva senaste ligamatcher mot Arsenal. (1 vinst, 5 oavgjorda, 5 förluster).
  • Fyra utav de fem senaste mötena på St James´s Park har slutat oavgjort med Arsenal som segrare i den femte utav dessa.
  • Arsenal har nu vunnit fyra raka bortamatcher i ligan. Senast man vann fem raka var i september 2004.
  • Endast fyra spelare har i Premier League denna säsong lyckats att göra dubbelsiffrigt antal assist och mål, två utav dessa är spelare från Arsenal. Theo Walcott har 14 mål och 10 assist samtidigt som Santi Cazorla gjort 12 mål och 11 assist.
  • Om endast resultaten från andra halvleken räknats i år så hade Arsenal redan varit klara mästare av Premier League.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Tomas Rosicky.
Anfall: Theo Walcott, Lukas Podolski, Santi Cazorla.
Avbytare: Vito Mannone, Olivier Giroud, Mikel Arteta, Gervinho, Nacho Monreal, Carl Jenkinson, Alex Oxlade-Chamberlain.

NEWCASTLE
Målvakt: Steve Harper
Försvar: Fabricio Coloccini, Mike Williamson, Mapou Yanga-Mbiwa, James Perch.
Mittfält: Jonas Gutierrez, Yohan Cabaye, Hatem Ben Arfa.
Anfall: Papiss Cisse, Yoan Gouffran, Gabriel Obertan.
Avbytare: Cheick Tiote, Danny Simpson, Vurnon Anita, Sylvain Marveaux, Adam Campbell.