Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Eastmond är en av spelarna som lämnar Arsenal.

Tre reservspelare lämnar Arsenal

sön 26 maj 2013 kl 11:30

Arsenals säsong tog slut för en vecka sedan och akademilagens några veckor innan det. Redan nu har tre spelare från reservlaget hittat nya klubbadresser.

Först ut att lämna var den 22-årige mittfältaren, Craig Eastmond (bilden ovan) som från och med nästa säsong återfinns i Colchester United. Under förra året var han utlånad till den klubben och man imponerades av hans insatser i League One så därför valde man att ta över honom permanent. Eastmond är en egen produkt i Arsenal som vuxit upp i akademin och var med och vann FA Youth Cup 2009. Totalt blev det tio matcher i A-laget samt regelbundet med speltid i reservlaget under sin tid i Arsenal.

Efter honom var det den blott 19-åriga, Jordan Wynter som valde att ta steget ut från Arsenal och istället ansluta till Bristol City. Laget degraderades från The Championship under den gångna säsongen och man siktar nu på en direkt uppflyttning. Jordan skrev på sitt första proffskontrakt med Arsenal i juli 2012 och har gjort sju matcher för reserverna denna säsong samt att han tidigare spelat regelbundet med U18-laget.

Den tredje ungdomsspelaren som nu lämnar klubben är den reslige mittbacken, Elton Monteiro. 19-åringen som kom till Arsenal från FC Sion 2010 har skrivit på ett långtidskontrakt med den belgiska klubben, Club Brügge. Elton var en ordinarie spelare i det laget som under denna säsongen tog sig ända till semifinal i NextGen Series. Under sina tre år hos Arsenal hann han även med att vara kapten för U18-laget.