Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

När får vi se Bellerin göra A-lagsdebut.

Nytt kontrakt för Bellerin

tis 4 jun 2013 kl 09:00

Hector Bellerin var en utav de mest framstående spelarna i reservlaget under föregående säsong och har därför belönats med ett nytt långtidskontrakt med Arsenal.

Den 18-åriga högerbacken, Hector Bellerin kom till Arsenal från Barcelonas ungdomsakademi 2011 och har sedan dess imponerat på många. Sedan ankomsten till norra London har han totalt gjort 52 matcher och 5 mål för ungdomslagen. Precis som många andra framgångsrika ytterbackar så började även han som yttermittfältare och har senare alltså skolats om till högerback. Bellerins utstående styrkor är hans snabbhet och förmåga att hela tiden attackera från sin position.

Under förra säsongen presterade han så pass bra att han fick plats i truppen till två ligacupmatcher med A-laget, mot Reading och Coventry City. I mars 2012 kallades han för första gången in till Spaniens U17-landslag men just nu är han faktiskt i Litauen på uppdrag med U19-landslaget av Spanien så det går framåt för honom även på den fronten.

Det nya proffskontraktet som Hector Bellerin har skrivit på med Arsenal sträcker sig över en längre tid och om man ser till hans prestationer under slutdelen utav förra säsongen så kommer han under den kommande att vara med och konkurrera om högerbacksplatsen i A-laget med Bacary Sagna och Carl Jenkinson.