Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Isaac Hayden nätade mot Sutton.

Arsenal XI vann mot Sutton United

lör 13 jul 2013 kl 10:00

Igår var det dags för reserverna att kliva in i sin första träningsmatch för säsongen, Sutton United borta på Borough Sports Ground. Det blev vinst med 4-3 i en händelserik match.

Steve Gatting och hans unga mannar i reservlaget gick igår in i matchspel då man reste till Borough Sports Ground i London för match mot Sutton United. I efterhand så kan han och de flertalet tillresta Arsenal-supportrarna vara nöjda då de fick se laget prestera bra överlag, men framförallt i den första halvleken då man gjorde alla sina fyra mål. Flertalet fina individuella prestationer fick man även se under hela matchen.

Trots att spelarna i Arsenal bara varit igång med träning i lite mer än en vecka så startade man igång matchen på bästa möjliga vis då man redan efter tio minuters spel var i ledning. Austin Lipman fick bollen på högerkanten och tog sig in i straffområdet mot mål innan han på ett osjälviskt sätt satte en pass snett bakåt till Anthony Jeffrey som enkelt kunde sätta bollen i nät.

Det skulle komma mer från Arsenals sida och bara fem minuter senare dubblade man sin ledning. Klubbens senaste nyförvärv, Dan Crowley fälldes strax utanför straffområdet. På den resulterande frisparken stegade Jack Jebb upp och skruvade bollen snyggt över muren och in i det ena krysset. Laget presterade nu på topp och Tom Dallison var oerhört nära att göra lagets tredje mål för kvällen då han träffade ribban. Deyan Iliev i mål fick även han jobba en del och han gjorde det på ett bra sätt, bland annat när han blockade hemmalagets, Marvin Williams returskott.

Arsenal ägde mycket boll och man fick se flera fina kombinationer samt individuella prestationer som gjorde att man kom till farliga lägen framför mål. Detta skulle även resultera i att man utökade sin ledning till 3-0 i mitten av halvleken då Jeffrey slog in ett inlägg som hemmalaget inte riktigt lyckades rensa undan vilket ledde till att Isaac Hayden fick bollen i straffområdet och distinkt kunde trycka in bollen under Sutton-keepern.

Strax efter detta hände skulle dock hemmalaget få ett reduceringsmål då James Stuart nickade in en boll på hörna men Arsenals replik skulle komma omgående. Dan Crowley visade återigen upp fina individuella skickligheter innan han serverade Jack Jebb som kunde göra sitt andra mål för kvällen. 4-1 skrevs resultatet till då och det stod sig till halvtidsvilan. Under pausen valde Steve Gatting att göra flertalet byten och de enda i Arsenal som inte blev utbytta var Arinse Uade och Isaac Hayden.

En som blev inbytt till den andra halvleken var Jamaal Raage som är svensk och kom till Arsenal från Brommapojkarna under sommaruppehållet. Detta var hans debutmatch för klubben och han placerades som ytterforward. Enligt rapporter ska han ha gjort en bra match och varit involverad i mycket av spelet under matchen.

Den andra halvleken var inte lika välspelad och händelserik som den första och säkert berodde det på alla de byten som genomfördes i paus. Precis efter timman var spelad skulle även hemmalaget få in ytterligare ett reduceringsmål och även denna gången kom det på nick. Coach, Steve Gatting och hans team valde då att ta in Jack Jebb och Ainsley Maitland-Niles igen efter att de blivit utbytta i paus.

Detta fick en positiv effekt då Alex Iwobi satte bollen i nät för Arsenal en stund senare, oturligt nog så hade domaren redan innan vinkat av för att bollen var ute innan Wellington Silva sköt in sitt inlägg. Resterande delen utav matchen var rätt så händelsefattig förutom att Sutton sent fick in ett reduceringsmål. Detta betydde inte så mycket då domaren strax därefter blåste av matchen och Arsenal XI kunde räkna in sin första seger på försäsongen.

Sutton United-Arsenal XI 3-4

Mål: 0-1 Jeffrey (9), 0-2 Jebb (14), 0-3 Hayden (22), 1-3 Stuart (28), 1-4 Jebb (41), 2-4 Slabber (61), 3-4 Kudjodi (84).

Så spelade Arsenal:

Deyan Iliev - Leander Siemann, Zac Fagan, Tom Dallison, Arinse Uade - Isaac Hayden (C), Jack Jebb, Dan Crowley - Ainsley Maitland-Niles, Anthony Jeffrey, Austin Lipman.

Avbytare: Josh Vickers, Daniel Boateng, Stefan O´Connor, Tafari Moore, Glen Kamara, Elliot Wright, Wellington Silva, Jamaal Raage, Alex Iwobi.