Medlemmar: 4979 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wales nästa för Meade.

Jernade Meade klar för Swansea

ons 17 jul 2013 kl 00:30

Jernade Meade har haft det svårt att ta en ordinarie plats i Arsenal och väljer därför att byta klubb. Han blev idag klar för en flytt till Wales och Swansea.

20-årige Jernade Meade kom till Arsenal för nio år sedan som 11-åring och har sedan dess tagit sig igenom flera åldersgrupper i klubben. Väl uppe i A-laget har han haft det svårt att ta en ordinarie plats och har fått sparsamt med speltid. Debuten för Arsenal kom i det klassiska ligacup-mötet med Reading förra säsongen då han byttes in under förlängningen. Två månader senare gjorde han sin första match i Champions League borta mot Olympiakos (bilden ovan).

Jernade Meade blev alltså idag klar för Swansea City. Han har skrivit på ett 1-årskontrakt och ansluter på free transfer ifrån Arsenal. Meade säger att denna flytt är ett perfekt steg för honom eftersom Swansea spelar fotboll på ett liknande sätt som Arsenal gör.
- Jag har varit i Arsenal sedan jag var elva år, så att få komma till Swansea för mig är perfekt i fråga om spelstil. Swansea är en växande klubb och de har tagit sig upp från League Two till där de är idag. Jag tror att alla är imponerade av vad de har presterat i Premier League, och det är fantastiskt att få vara en del utav klubben, säger Meade till Swanseas officiella hemsida.