Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tack och hej. Andre Santos flyttar till Brasilien.

Klubben bekräftar Santos-flytt

lör 20 jul 2013 kl 14:15

Den ständigt leende vänsterbacken lämnar Arsenal för spel i den brasilianska ligan och Flamengo.

Nu är det klart att den 30-årige vänsterbacken med landslagsmeriter, Andre Santos, lämnar Arsenal. Efter att ha varit på lån till Germio sedan början av året och ankomsten av Monreal har det varit mer eller mindre klart att klubben och spelaren har försökt gå skilda vägar. Nu bekräftar Arsenal på sin hemsida att Santos flyttar permanent till Brasilien för att ansluta till den klubb han 05/06 var utlånad till Flamengo.

Santos kom till Arsenal 2011 i slutet på transferfönstret tillsammans med ett gäng andra spelare. Han var med och hjälpte rycka upp klubben ur den djupa svacka man då befann sig i. Han såg ett tag ut att bli en bra värvning, men en knäskada förstörde stora delar av den säsongen. När han kom tillbaka gjorde han ett viktigt mål mot West Bromwich i säsongens sista match, men utöver det lyckades han tyvärr inte bidra med så mycket positivt mer under sin fortsatta Arsenal-karriär. Under den senaste säsongen gjorde han 12 framträdanden och fick mycket kritik från fans och media. Tröjbytet med Robin van Persie blir nog det som de flesta kommer att komma ihåg honom för.

Trots allt så har han bjudit på en del skratt och några positiva ögonblick under sin korta tid i klubben så vi får önska honom lycka till i Brasilien.