Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det kommer inte ta lång tid tills han är redo, säger Wilshere.

Jack Wilshere hyllar Zelalem

tis 23 jul 2013 kl 10:00

16-åringen Gedion Zelalem har imponerat stort under Asien-turnén där han stått för flera assists och fina prestationer. Nu hyllas han ordentligt av mittfältsmotorn Jack Wilshere.

Gedion Zelalem upptäcktes för ett par år sedan av Arsenals USA-baserade scout och f.d. Arsenal-spelare Danny Karbassiyoon. Sedan dess har allt gått i monsterfart för den unge amerikanen som även innehar att tyskt pass, men vars föräldrar härstammar från Etiopien. I landslagssammanhang har han hittills representerat de tyska ungdomslandslagen.
Jack Wilshere som själv slog igenom för ett par år sedan är imponerad av den unge talangen.
- Han ser passningar som få andra ser. Man tänker "vad håller han på med?" och helt plötsligt har passningen en mottagare. Han är bara 16 år och en spännande spelare.

Många Arsenal-supportrar har haussat upp Zelalem något oerhört efter hans fantastiska prestationer under försäsongen och Jack Wilshere tror inte det är långt kvar tills han är redo för a-laget på riktigt.
- Det kommer inte ta lång tid tills han är redo. Han är så bekväm med bollen. Han är till och med en mardröm att spela emot på träningarna. Han håller undan bollen från en och skyddar den. Han må inte vara stor, men han är riktigt stark och tekniken är redan uppe på en hög nivå. Han är en framtidsman.

Zelalem lär få än mer speltid under försäsongen efter hans briljanta insatser och frågan som de flesta ställer sig är: när är han redo? Det gäller i högsta grad att ta ett steg tillbaka och låta honom utvecklas i den takt han är bekväm med, men om man ska lyssna på många supportrar är han bra nog för a-laget redan nu.