Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Både Poldi och Giroud välkomnar klasspelare till Arsenal.

Giroud och Podolski är självsäkra

tis 23 jul 2013 kl 09:00

Två spelare som kan påverkas av ett nyförvärv på anfallssidan är Olivier Giroud och Lukas Podolski. Bägge spelarna är enligt utsago fyllda av självförtroende och välkomnar nyförvärv.

Olivier Giroud har mer eller mindre briljerat under försäsongen och 26-åringen har satt mål efter mål under den pågående Asien-turnén. Fransmannen ser mycket mer säker ut framför mål och säger sig vara väldigt självsäker.
- Självförtroende gör all skillnad. Det är självförtroende som är den första saken man måste träna upp. Det är någonting man absolut måste ha som fotbollsspelare. Jag är glad över min effektivitet.
Han berömmer även sina lagkamrater som spelat bra.
- Rosicky har spelat bra och levererat fina passningar till mig. Walcott har också varit bra och Ryo fick göra mål på hemmaplan i sista matchen.

Giroud känner dock ingen skillnad jämfört med förra året då han under långa stunder var kritiserad av många supportrar och fotbollstyckare.
- Jag känner verkligen ingen skillnad jämfört med hur jag kände förra säsongen, men jag känner mina lagkamrater lite bättre. Jag känner mig därför mer självsäker och "redo" på planen. Jag gör saker mer naturligt och vi finner varandra bättre på planen.

Ryktena kring Luis Suarez går heta och en som kan få mindre speltid om en sådan värvning fullföljs är Lukas Podolski, men tysken känner ingen oro.
- Jag är inte rädd för stora namn - jag är tvärtom glad när stora namn ansluter till Arsenal. Om en bra anfallare eller försvarare kommer till Arsenal hjälper de laget att vinna och de hjälper även mig. Vi får se vad som under de nästkommande veckorna. Varje sommar är likadan - spelare lämnar och spelare kommer.

Podolski läser själv många rykten, men tycker att stämningen är bra i den nuvarande truppen, men välkomnar naturligtvis alla nyförvärv.
- Tidningarna skriver självklart om en hel del namn, men jag tycker vi har ett bra lag och en bra stämning här. När spelare kommer till Arsenal är det bra för klubben. Vi spelar för en storklubb, så när alla spelare är friska och inte har några skador råder en stor konkurrens om platserna. Alla fotbollsspelare älskar att spela fotboll och ingen vill sitta på bänken.

Giroud och Podolski verkar minst sagt vara fyllda av självförtroende och lyssnar man på fransmannen och tysken låter stämningen bra inom truppen och ett par nyförvärv skulle troligtvis bara göra den bättre.