Medlemmar: 6157 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud har varit stekhet på försäsongen.

Inför: Urawa Red Diamonds-Arsenal

tor 25 jul 2013 kl 20:00

Arsenal spelar imorgon sin sista match för årets Asienturné. Det är Urawa Red Diamonds som står för motståndet på Saitama Stadium i Japan.

Mitt under de allra hetaste transferdagarna hittills under sommaren är det återigen dags för Arsenal att spela match. Det är den sista matchen på årets Asienturné och det gäller att avsluta på samma höga nivå som man haft under hela resan. Det började med en 7-0 vinst i Indonesien, sedan 7-1 mot Vietnam innan man senast vann med 3-1 mot Wengers gamla lag, Nagoya Grampus. Ryo Miyaichi som själv är japan har dock själv gått ut och sagt att morgondagens motståndare kommer bli den tuffaste.

Urawa Reds är ett lag som tillhör den övre halvan utav den japanska ligan, J-League division 1. Ryo säger även att de har passionerade supportrar vilket de är kända för i landet samt att de just nu är i en bra form. Detta får bara ses som positivt då de tre tidigare motståndarna inte har haft så mycket att sätta emot och med lite tur kanske vi kan få se en jämnare match imorgon.

Arsenal skakas just nu av en del oroande skador defensivt. Redan innan resan till Asien meddelades det att Thomas Vermaelen var skadad men nu har det kommit in rapporter som säger att även Nacho Monreal, Laurent Koscielny samt Wojciech Szczesny ska ha drabbats av skador som håller de borta från spel. Hur länge dessa spelare kommer vara borta exakt är oklart men förhoppningsvis ska flera utav de vara redo när tävlingssäsongen drar igång.

Tidigare under matcherna i Asien har vi fått se en stekhet Olivier Giroud som totalt har gjort sex mål nu på tre matcher. Samtliga utav dessa mål har varit kliniska och han har alltid befunnit sig vid rätt plats vid rätt tidpunkt. Detta lovar gott inför den kommande säsongen för även om inte motståndet har varit av högsta klass så är det alltid ett bra tecken när ens anfallare gör många mål. 

Vårt svenska framtidshopp, Kristoffer Olsson fick ingen speltid senast mot Nagoya Grampus men imorgon får vi förhoppningsvis se honom i action igen. Även om det kanske är lite enögt svenskt så tycker säkert flera att han borde få chansen igen efter att ha presterat bra i den första matchen mot Indonesien då han även blev målskytt. 

Morgondagens match är alltså den sista i Asien innan laget flyger tillbaka till England och förbereder sig inför nästa helgs hemmaturnering, Emirates Cup. Efter det väntar Manchester City i Helsingfors den 10:e augusti och sedan drar det igång på riktigt veckan efter det med första ligamatchen hemma mot Aston Villa.