Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mourinho snackar gott om Wenger.

Mourinho pratar väl om Wenger

sön 28 jul 2013 kl 14:00

Arsene Wenger har i dagarna fått hyllningar från oväntat håll. Det är nämligen Chelseas José Mourinho som berättar om sin nya relation med Arsenals franske manager.

Under José Mourinhos första vistelse i Chelsea var hans relation med Arsene Wenger spänd. Det var två herrar som hade fokus på sina egna lag och de tvekade inte på att kritisera varandra när tillfällena gavs. Mourinho anklagade bland annat Wenger en gång för att vara ”en fönstertittare”.

Sedan Mourinho lämnade Chelsea 2007 har relationen dem emellan utvecklats till vänskap. Med tanke på att de inte ställts mot varandra i tävlingssammanhang de senaste åren har de kunnat prata om fotboll på en helt annan nivå. Mourinho har upptäckt en ny sida av Arsene Wenger.
- Jag började med att möta honom i UEFA, under Europamästerskapen och Världsmästerskapen. Vi åt middag tillsammans där. När man inte tillhör samma liga och spelar mot varandra är det enklare att lära känna varandra.

Mourinho menar att det inte finns några problem mellan han själv och Wenger. Även om det kan uppkomma intensiva situationer under matcher så är det viktigt att kunna respektera varandra.
- Jag respekterar honom mycket och jag kommer alltid att visa min respekt. I fotbollen ibland, även om man är vänner och respekterar varandra, säger man saker den andra inte gillar och av den anledningen reagerar. Men i slutändan respekterar jag honom mycket och jag tror att han känner samma om mig. Det finns inga problem mellan oss.